Velkommen: Plakat ved inngangen til markedet i ingensgate. Foto: Sunniva Heistad

Mye spennende utvalg:– Det er jo det vi liker

I Ingensgate finner vi ett av flere markeder som ligger på Grunerløkka. – Søndag er markedsdag, sier Kaja Dørsdal (21) til OsloNytt.

Publisert Sist oppdatert

Flere byområder setter i gang marked på søndager, og Grünerløkka er ingen unntak. Ett av bydelens flere markeder er markedet vi finner i Ingensgate. Dette er et marked som i hovedsak har fokus på selvlaget arbeid.

En rutine

– Jeg syntes markedet er koselig. Det er alltid en fryd å se yrende menneskeliv på en søndag, forteller Dørsdal.

Markedet i Ingensgate byr på masse forskjellig typer av kunst og arbeid. Noe av det vi kan finne på markedet er selvlaget smykker og armbånd.

– Jeg valgte meg en pose med litt forskjellig oppi fra en av smykkebodene, sier Dørsdal.

Dørsdal forteller videre at hun er veldig glad i å gå på marked, og spesielt markedene som finner sted på Grünerløkka. selv bor hun i Gamle byen, og hun forteller at det er noe magisk med å reise til markedet på søndager.

– Det har blitt som en rutine, sier Dørsdal

Hjemmelaget: håndlaget såpe som selges på markedet. Foto: Sunniva Heistad.

Passer for alle

En annen som også liker godt å besøke markedet i Ingensgate er studenten Cathrine Austenå Eriksen (21).

– Det er utrolig gøy å være på markedet og se på alt unikt arbeid, sier Austenå Eriksen.

Studenten forteller at det er fin blanding av kultur og shopping. Det er noe hun liker å gjøre på søndager. Markedet byr på alt til enhver smak. Videre forteller Eriksen at hun ofte går og titter, men det er ikke alltid hun finner noe.

– Det hender en sjelden gang at jeg finner noen skatter, sier Austenå Eriksen

De to markedsglade jentene er enige om at søndagsmarked i Ingensgate er noe som passer for alle. Eriksen forteller at det kan være like godt utvalg og spennende, for unge som det er for studenter og voksne.

Marked: Kaja Dørsdal på Ingensgate marked. Foto: Cathrine Austenå Eriksen.

Stor forskjell

Ingensgate er kjent for å ha boder langs hele gata, og brua over Akerselva. Det er dette som er det idylliske ved dette markedet, men når vinterhalvåret kommer er det helt annerledes.

– Det er stor variasjon fra sommerhalvåret, og vinterhalvåret, sier Austenå Eriksen.

Dørsdal, og Austenå Eriksen forteller at når det nærmer seg vinter blir det færre boder, og at de resterende bodene blir stående inne, og fordelt seg på to forskjellige lokaler.

Powered by Labrador CMS