CRÈMETOPPER: Fra Crème Fraîche sitt 15-årsjubileum. I år fyller koret 20 år og håper å kunne markere dette med en stor utekonsert.
CRÈMETOPPER: Fra Crème Fraîche sitt 15-årsjubileum. I år fyller koret 20 år og håper å kunne markere dette med en stor utekonsert.

Nannestadkoret måtte avlyse julekonsertene andre året på rad: — Nå håper vi alle gode ting er tre

Fire dager før damekoret Crème Fraîche skulle arrangere sine årlige julekonserter, innførte regjeringen nye nasjonale tiltak. Som en følge av dette ble konsertene avlyst, andre året på rad.

Publisert Sist oppdatert

— Jeg tror jeg kan snakke for alle i koret når jeg sier at julerepertoaret vårt kan vi både baklengs og forlengs, etter å ha øvd på det i to år uten og få fremført det. Nå håper vi at alle gode ting er tre og at det vil bli lettelser fra 14. januar, sier styreleder i Crème Fraiche, Hilde Laache.

Hun forklarer at selv om smittevernrådene som førte til avlysingen av julekonsertene kun var anbefalinger, så håper hun at regjeringen uttrykker ved neste pressekonferanse at det er lov å møtes. Laache forteller at de ønsker å få samlet medlemmene og begynt øvingen mot en ny konsert i tiden fremover.

— Vi vet at det er en risiko å synge i kor, fordi vi står tett, og sprer rundt oss med spyttpartikler. Dermed mener jeg ikke at restriksjonene som kom på plass før jul ikke var nødvendige. Det som er krevende er de hyppige forandringene som skjer hele tiden, det gjør det vanskelig å planlegge. Vi ønsker klare retningslinjer som er enkle å forholde seg til, sier Laache.

Digital korøvelse

Styrelederen forteller at det til tider har vært krevende å holde motivasjonen oppe for kormedlemmene. De hadde lenge øvelser på zoom, men det er ikke det samme som å møtes og synge sammen, sier Laache.

— Det skal noe til at alle orker å stille opp.

I september 2022 har Crème Fraîche 20-årsjubileum, og planen er at dette skal markeres, helst med en stor utekonsert.

— Jeg tror vi kommer sterkere tilbake. Jubileumsåret skal bli bra, dette skal vi få til, forteller Laache optimistisk.

Håper på klare retningslinjer

Tone Bianca Sparre Dahl startet som dirigent i Crème Fraîche i mars 2020. Hun forteller at hun rakk å møte koret to ganger før Norge stengte ned.

— Det var en annerledes prosess å bli kjent med et helt nytt kor digitalt. Jeg brukte lang tid på å skjønne hvem som var hvem, forteller Sparre Dahl.

Hun håper på klare lettelser i restriksjonene 14. januar, og sier at de ulne beskjedene regjeringen kom med før jul, er vanskelige å forholde seg til.

— Enten får regjeringen si at det forbudt å møtes, eller at det er lov, mener Sparre Dahl.

Kulturlivet lider

Hun forklarer at hun forstår begrunnelsen for de tiltakene som ble innført i desember, men at det ikke er noe grunnlag for å fortsette å stenge ned kulturlivet.

— Jeg føler ikke at regjeringen forstår at de stenger ned det som gir befolkningen glede. Selvfølgelig er det trist at det er kulturlivet som hele tiden skal lide. Åpner de for skjenking, men ikke for konserter, blir jeg frustrert, forteller dirigenten.

Powered by Labrador CMS