BYGGEPROSJEKT: Her bygger den nye studentbyen sentralt på Grünerløkka. FOTO: Ane Aunet Lyche.

Ny studentby på Grünerløkka

I Brenneriveien bygger studentskipnaden SiO nå 209 nye studentboliger som er planlagt å stå ferdig i 2024. Dette er det et stort behov for, forteller eiendomsdirektør i SiO, Birte Almeland.

Publisert

Startet i mai

SiO tegnet i april en kontrakt med byggselskapet NCC for å bygge de nye studentboligene. Før byggingen kunne starte, måtte det gamle forretningsbygget rives, dette skjedde i mai. SiO ønsker å kunne tilby bolig til flere studenter, forteller Almeland.

– Det er et stort behov for flere studentboliger i Oslo, og vi ser at andre boliger i området er svært populære så vi forventer at det blir etterspørsel på disse også.

Flest singelboliger

Almeland forteller at det er størst etterspørsel på singelboliger for studenter som ønsker å bo alene. Derfor vil de nye leilighetene på Grünerløkka i stor grad bestå av singelboliger. Den nye studentbyen vil bestå av 195 singelboliger og 14 toromsleiligheter. Prisen på de nye boligene er det for tidlig å si noe om, sier Almeland.

URBANT: Kun noen minutters gange fra den nye studentbyen ligger flere av Grünerløkkas spennende gater. FOTO: Ane Aunet Lyche.


Fikk ikke studentbolig

Nora Egerdahl (22) er en av mange studenter som ikke fikk tilbud om studentbolig i forkant av det nye skoleåret. Dette på tross av at hun søkte tidlig i februar 2022. Hun bodde sitt første studieår i kollektiv, men ønsket etter hvert å flytte for seg selv. Da sommerferien kom hadde hun fremdeles ikke fått tilbud om studentbolig.

Nora Egerdahl var en av studentene som ikke fikk studentbolig dette skoleåret. FOTO: Privat

– Siden jeg ikke fikk svar før sommerferien, pakket jeg alle tingene mine og tok de med til foreldrene mine som bor i Stavanger.

Nytt kollektiv på Grünerløkka

August og skolestart nærmet seg, men Egerdahl hadde fremdeles ikke fått tilbud om studentbolig. Hun hadde dermed kort tid på å finne et sted å bo. Hun forteller at det tilfeldigvis ble et ledig rom i kollektivet til en venn på Grünerløkka. Dette ble redningen.

– Jeg fikk ikke svar fra SiO før noen uker etter at jeg hadde flyttet inn i det nye kollektivet. Jeg forstår at de ikke hadde leiligheter til alle som søkte den høsten, men skulle ønske det endelige svaret kom litt tidligere.

Positiv til studentby på Løkka

Egerdahl forteller at hun synes det er en svært positiv nyhet at Grünerløkka skal få en ny studentby. Både fordi det er behov for flere studentboliger, men også fordi Grünerløkka har mye å tilby. Hun forteller at hun selv trives svært godt i bydelen.

­– Jeg tror Grünerløkka er et fint sted for studenter å bo. Det er både sentralt og urbant, mye liv og masse å gjøre i gåavstand hvis du bor på her.

Powered by Labrador CMS