Sikker og praktisk parkering for elsykler i St. Hanshaugen

Ny sykkelparkering gjør hjemmetjenesten mer effektiv

Mange ansatte i hjemmetjenesten i Bydel St.Hanshaugen bruker el-sykkel til og fra beboerne. Nå har ny sykkelparkering gjort hverdagen enklere og grønnere.

Publisert Sist oppdatert

Els-Mari Weber er seksjonsleder i Oslo kommune, Bydel St. Hanshaugen. Til Oslonytt forteller Weber hvorfor hun bestemte seg for å etablere sykkelparkering for el-sykler for de ansatte i hjemmetjenesten i bydelen.

-Jeg har lenge sett at det er behov for å lette arbeidsdagen til de ansatte. De ansattes arbeidsdag krever mye logistikk og de skal også tidvis ha med seg mye utstyr fra kontoret og hjem til brukerne.

Weber fortsetter

-Tidligere var det ikke noe system på hvor el-syklene våre sto, eller om kollega hadde husket å ta med batteriet inn på kontoret for å lade. Det har vært en del frustrasjon rundt syklene. Det er jo synd, for å benytte elsykkel som fremkomstmiddel for hjemmetjeneste i en sentrumsbydel er veldig praktisk. Med sykkel kommer man hurtig frem og man finner alltid parkering hos innbyggerne vi skal til.

Endelig parkeringplass!

-Nå har vi endelig fått et system på jobben som gjør at hver sykkel har sin faste plass med lader. Da slipper de ansatte å frakte de tunge batteriene frem og tilbake til kontoret i tillegg til alt annet de trenger i sin arbeidshverdag.

Videre sier Weber at dette har vært et viktig tiltak som gir god nytte i hverdagen.

- Sykkelparkering gir også god oversikt over hvilke sykler om er tilgjengelig, sier Weber

Sykkelparkering for el-sykler påvirker allerede hjemmesykepleien og deres arbeidshverdag positivt.

-Det tror vi vil føre til en mindre stressende dag og mindre slitasje på sykkelen fordi vi slipper å ta batteriet av og på hele tiden, sier Weber

Utfordringen med sykkelparkeringen

Weber er klar på hva hun mener var utfordringen med sykkelparkeringen er, samt fordelen.

-Utfordringen er at hjemmetjenesten har mange behov og begrenset med midler. Men med en slik viktig sak som gjør hverdagen til de ansatte lettere og som er miljøvennlig i tillegg, ble dette en enkel og god prioritering, forteller Weber.

Powered by Labrador CMS