Nytt år, ny sesong med Kampenjazz!

Bandet som startet med stue-sessions under lockdown i 2020, åpner nå 2023-sesongen til Kampenjazz.

Publisert

Kvartetten Pompeii består av Ingeborg Gravem Sollid (vokal), Jørgen Bjelkerud (trombone), Ola Erlien (gitar) og Gard Kronborg (bass). De studerer alle Utøvende jazz på NTNU i Trondheim, og synes det er utrolig stas å få åpne den nye sesongen.

I en samtale etter konserten forteller vokalist, Ingeborg om hvordan det hele startet. Bandet bodde i kollektiv sammen i Trondheim. Der pleide de å spille sammen i stua under lockdown, når de ikke kunne være noen andre steder. Etter hvert som samfunnet åpnet igjen så spilte de mer sammen på skolen, og hadde sin første konsert for 1 år siden.

Oppvokst med Jazz

Foto: Trond Markus Gravdal
Foto: Trond Markus Gravdal

Sollid forteller at begge foreldrene hennes er jazz-entusiaster og jobber, og jobbet tidligere på NMH for jazzstudiet. Men, det var ikke før på videregående at hun fant ut at det var dette hun virkelig ville drive med.

Inspirert av tradisjonell jazz

Da kvartetten begynte å spille sammen, så visste de hva de fikk til og hva som funket bra. De ville spille det de syntes var fint, og fant derfor stor inspirasjon fra det franske jazzmiljøet og den tradisjonelle jazzen. Ingeborg forteller at hun vet at det er mange som setter pris på at den gammeldagse jazzen blir ivaretatt i en ellers nytenkende musikkindustri. Hun legger heller ikke skjul på at man kanskje får høre noe egenskrevet en gang i fremtiden.

- Det er veldig gøy å utfordre seg selv til å etterligne den tradisjonelle stilen med sine egne tekster, og se om man kan gjenskape den samme stemningen.

Viktig for kulturen på Kampen

Foto: Trond Markus Gravdal
Foto: Trond Markus Gravdal

Hver søndag fremover kan man dra til Nordic Black theatre, som hører hjemme på Cafèteateret på Kampen, for å høre live jazz. En av de som ofte tar turen er Øyvind Berg (50), som synes dette var en svært bra start på en ny sesong med Kampenjazz. Han forteller at det ikke første gang han har hørt bandet live, og at det heller ikke blir siste. Han synes Nordic Black theatre er et bra og viktig sted som bidrar til de som er interessert i kultur i bydelen. Og oppfordrer unge og studenter i nærområdet til å ta turen.
Powered by Labrador CMS