KOSTER STATEN: Regningen til det nye Tøyenbadet blir ikke billig. FOTO: 300056
KOSTER STATEN: Regningen til det nye Tøyenbadet blir ikke billig.
FOTO: 300056

Nytt Tøyenbad til 1,4 milliarder

Planene for det nye badeanlegget i regi av Oslo kommune er omsider klare, og prislappen er ikke lav.

Publisert Sist oppdatert

Tøyenbadet har vært en integrert del av Tøyen helt siden dørene åpnet i 1976. I dag består det av to innendørs basseng, tre utendørs basseng samt et stupetårn og vannsklie. Badeanlegget har gjentatte ganger blitt oppusset grunnet vannlekkasjer.

En avtale døpt «Tøyen-avtalen» ble i 2013 skrevet under av Venstre, Høyre, SV, og KrF. Denne avtalen lovet blant annet å bygge et nytt badeanlegg på Tøyen. Avtalens originale hensikt var at det nye badet skulle ha stått ferdig innen 2020, samtidig med åpningen av det nye Munchmuseet. Dette var planlagt før det ble kjent at museet skulle flyttes fra Tøyen til Bjørvika.

Nye planer

UTENDØRS BADING: Det nye utendørsbassenget skal bygges i glass og stål. FOTO: Illustrasjonsfoto
UTENDØRS BADING: Det nye utendørsbassenget skal bygges i glass og stål.
FOTO: Illustrasjonsfoto

Oslos byråds plan er at badeanlegget skal rives neste år, og at det nye Tøyenbadet skal først stå ferdig i 2023. Det nye badeanlegget vil koste 1,4 milliarder kroner. Byrådet har kommet med illustrasjoner som viser hvordan det ferdige anlegget vil se ut.

Ambisjonene til det nye byggeprosjektet er store. Det skal bygges et hovedbasseng på 50x25 meter, et stupebasseng, varmtvannsbasseng, og et barne- og familiebasseng.

I tillegg skal det bygges et utendørsbasseng på 50x25meter, et stupebasseng, varmtvannsbasseng, og et barne- og familiebasseng. I tillegg skal det bygges et utendørsbasseng på 25x15 meter, samt en flerbrukshall.

Forsinkelser

At Tøyenbadet blir forsinket byr på konsekvenser. Tidligere byråd og Venstres gruppeleder i Oslo bystyre, Hallstein Bjercke mener at det oppsto unødvendige forsinkelser etter at det rødgrønne byrådet tok over.

– Prosjektet ble godt fulgt opp i første fase, men det hadde ikke trengt å ta så lang tid, forteller Bjercke.

NYTT INNENDØRSBASSENG: Det nye bassenget vil være på 50x25 meter. FOTO: Illustrasjonsfoto
NYTT INNENDØRSBASSENG: Det nye bassenget vil være på 50x25 meter.
FOTO: Illustrasjonsfoto

Han legger til at han syns det er trist at forsinkelsene går utover barn og unge i Oslo. Da de borgerlige partiene styrte ønsket de å kunne tilby et bedre tilbud for barn og unge på Tøyen, med nytt bad og flere fritidsaktiviteter.

Midlertidig badeanlegg

Når Tøyenbadet skal rives og bygningsarbeidet starter i 2020, skal Oslo kommune tilrettelegge et midlertidig badebasseng på Økern.

Tøyenbadet har flere målgrupper som idrettsfolk og skoleklasser, og byrådet i Oslo vil bevare svømmetilbudet med et erstatningsbad. Det nye bassenget vil kun være halvparten så stort som de på Tøyenbadet, nemlig på 25x12,5 meter.

Utfordringer

Det halverte bassenget kan by på utfordringer, spesielt for de som driver med vannpolo, synkronsvømming og stuping. Det er Oslo Idrettslag og Svømming som arranger disse idrettene og daglig leder Hans Jacob Stoebner er bekymret for den lille plassen besøkende vil få.

– Med et mindre basseng på trenger man ikke å være rakettforsker for å skjønne at dette vil skape utfordringer, sier Stoebner.

SLIK BLIR DET NYE TØYENBADET


• Badebasseng


• Varmtvannsbasseng

• 50x25 meter hovedbasseng

• Eget stupebasseng

• Tilrettelagt for svømme- og stupekonkurranser på NM-nivå

• Nytt utebad med bedre tilbud enn nåværende utebad

• Enkle badelandselementer

• Nye enkle og rimelige tribuneløsninger

• Ny kafé

Powered by Labrador CMS