Schou kjelleren
Schou kjelleren

Ølsmaking på Schouskjelleren

Det er mye godt øl og finne på Grünerløkka. Et av stedene som kanskje ikke får så mye oppmerksomhet er Schou Kjelleren.

Publisert

Jeg bestemte meg for og ta turen ned på det lille mikrobryggeriet nede på Grünerløkka for å teste noen av deres egen produserte øl. Lokalet i se seg ligger under bakken, det er ganske intimt og koselig med en fin akustikk grunnet steinveggene. Det er også mulighet for å leie en haug av forskjellige brettspill i lokalet noe som gjør at det er en fin plass å dra med venner.

Alle ølene som ble testen kom som 35cl.

Schouskjelleren Lager

En god Lager som var mild på smaken. En veldig frisk duft, og ikke så bitter i ettersmaken. Veldig god å drikke og en frisk opplevelse. Det er en fin øl som holder seg god utover kvelden. Folk flest som er glad i øl blir nok og ha en god opplevelse av denne. Pris 99 kr.

Terningkast: 4

Cloud dancer

Neste øl på lista var en Indian Pale Ale (Ipa). Den luktet veldig lett og friskt, men smaken sjokkerte meg litt. Den var ganske frisk først, men humlen kom kraftig fram i ettersmaken noe som gjorde den nesten enda bitrere enn en klassisk Ipa. Jeg syntes den var ganske god, men ettersmaken traff ikke meg helt akkurat i dag. Pris 115 kr.

Terningkast: 3

Løkkas sidekick

Øl nummer tre på lista var en Brown Ale. Denne var en opplevelse i seg selv. Lukten var veldig kraftig med et hint av salt. Det nærmeste jeg kommer å beskrive den er brunsaus. Smaken også var en kraftig opplevelse. Den smakte som en iskaffe med kullsyre, og det er ikke akuratt det jeg er ute etter når jeg drikker øl. Den kan minne om en klassisk Guinness, men ikke fullt så kraftig. Pris 110 kr.

Terningkast: 2

Indian Dream

Den siste ølen var enda en Ipa og bartenderens egne anbefaling. Her kom det endelig en fulltreffer. Denne var mindre bitter en den forgie ipaen og mye mer fruktig i smaken. Det var en smaks eksplosjon i munnen. Den kom som et ekstremt frisk pust etter den forgie på lista. Dette var absolutt kveldens vinner for meg. Pris 115 kr.

Terningkast: 6


Powered by Labrador CMS