MULIGHETER: Thomas interesse for litteratur delte han med barna og de lagde et blad. Det er mange forskjellige ting man har mulighet å prøve på fritidsklubben.

– Det vi har er noe spesielt

Bydel St. Hanshaugen fokuserer på å skape tilhørighet for barn og arrangerer i vanlig ordning vinteraktiviteter under vinterferien.

Publisert Sist oppdatert

I uke 8 arrangerer Thomas Anthony Hill og kollegaene vinterferieaktiviteter for barn. De arrangerer aktiviteter hver uke hele året, men siden vinterferien nærmer seg skal de gjøre noe ekstra. Det skjer hver vinter, sommer og høstferie. 

Hill jobber for Oslo kommune i bydel St.Hanshaugen og har gjort det i 6 år. For ham er det fint å få være en slags mentor til ungdommene han møter. Noe av det han brenner for er å få med alle uansett hvor man kommer fra og hvilken livssituasjon man er i. Det er fokus på mangfold og siden 2019 har det vært gratis å delta, hvilket gir rom for hvem som helst å bli med. 

SPORT: På en av fritidsklubbene. I 2023 feiret klubben 70 år og er den eldste i Norge.

Ungdomskultur 

Det er blitt forsket mye på ungdomskultur de siste årene og at det er viktig å skape tilhørighet for barn allerede i tidlig alder. 

Blant annet for å prøve å motstå at gjengkriminalitet vokser. Aldersgruppen på vinteraktivitetene og fritidsklubben som er resten av året er 5-7.klasse. Siden SFO er fra 1-4. klasse og ungdomsgrupper er fra 8. klasse til VG3, er det noen år uten noe.

– Vi vil fylle det tomrommet, sier Hill. 

En god grunn til å sette barn og unge i fritidsgrupper er for å fungere bedre sosialt. Kanskje har noen det vanskelig hjemme eller i skolen og da skal det finnes en plass å komme til. 

– På Hammersborg fritidsklubb slutter forskjellene å eksistere, sier Hill. 

HOBBY: Lelighetsbygging av resirkulert materiale.

Rapport viser nedgang i kriminalitet blant unge i Oslo

Oslo politidistrikt har siden 2006 utarbeidet årlige rapporter om kriminalitet og rusbruk blant barn og unge i Oslo kommune. Dette er kunnskapsprodukter som utarbeides i nært samarbeid med SaLTo-sekretariatet i Oslo kommune med representanter fra alle 15 bydelene og andre aktuelle kommunale tjenester.

Anders Amundsen Aanerud, SaLTo-koordinator i bydel St.Hanshaugen, kommenterer at "Det er mange i dag som jobber for at barn og unge skal få gode oppvekstsvilkår, som igjen gir positiv effekt på tvers av bydelsgrenser".

Tilhørighet

Hill tror også at bydelen blir mer attraktiv og virker som et fint sted å vokse opp. Mange av barna bor i små leiligheter rundt om i byen, så for dem kan det være en utrolig glede og lengsel til å få dra til ungdomsklubben. De tilbyr alt fra TV-spill, varm mat og sport. 

– Bydel St.Hanshaugen satser stort på fritidstilbud for barn og unge. Det vi har er spesielt, sier Hill. 

Flere aktiviteter 

Fristen for å melde seg på aktivitetene til uke 8 er 11. februar. Det vil være aktiviteter rundt på St.Hanshaugen og andre steder i Oslo. Skøyting, laserspill og dansekurs er noen av aktivitetene som vil være mulige å bli med på. Hill synes det er positivt at de har mulighet å tilby aktiviteter for barn.

Powered by Labrador CMS