Ørjan nyter en kald øl ute i sommervarmen
Ørjan nyter en kald øl ute i sommervarmen

Nå kan Ørjan (22) nyte en pils ute igjen

– Akkurat tidsnok, mener Daniel Gangsø, daglig leder hos Pokalen Vulkan etter at Oslo åpnet for skjenking igjen i forrige uke.

Publisert

Klokken 12 onsdag var ventetiden endelig over. 197 dager etter sist gang, kunne pubene åpne opp igjen. De får igjen lov til å servere alkohol.

Skjenkestoppen har vart siden 9.november, men nå er det åpnet igjen.

Dette til stor glede for Daniel Gangsø, som er daglig leder hos Pokalen Vulkan som er en sportspub.

– Det er fantastisk deilig å kunne åpne igjen, forteller han.

Hektiske åpningsdager

Han forventer noen hektiske åpningsdager, og kan allerede fortelle om en vellykket åpningsdag.

– Det var helt fullsatt fra vi åpnet til vi stengte. Vi viste Europa League finalen og serverte deilig grillmiddag til gjestene.

– Du kan vel si at det åpnet opp akkurat tidsnok med tanke på Europa League finalen, legger Gangsø til.

Veldig tøft

– Hvordan har det vært å holde stengt siden 9.november?

– Det har som for alle andre vært veldig tøft. I Norge har vi heldigvis gode kompensasjonsordninger, det hjalp derfor veldig når vi fikk disse på plass. Likevel har det vært tøft, svarer Gangsø.

Åpner to nye plasser

Gangsø har likevel hatt nok å holde fingrene i under nedstengninga. Han kan nemlig fortelle at de åpner opp to nye plasser i juni.

– I juni åpner både Telegrafen Oslo og The Wild Rover Irish Pub.

– Telegrafen Oslo ligger rett ved Steen og Strøm, og er 3200 m2. Her har vi stått for hele byggeprosessen, på den måten har vi kunnet holde mange ansatte i arbeid. Noen har gått fra å være teknisk ansvarlig til malingssjef.

– The Wild Rover åpner til fotball EM og er en irsk fotballpub med live musikk og god underholdning hver helg. Den ligger i Karl Johan. Her jobber vi nå med ferdigstillelse, forteller han.

Ikke mye som slår dette

Ørjan Bakken Jansen er en som er ute i sommersola og nyter en kald øl og noe mat. Han var ikke ute på onsdag, men tenkte at han måtte ut å nyte en øl i varmen i dag.

– Jeg har savnet dette. Det å kunne sitte ute å drikke en kald øl. Det er ikke mye som slår dette, forteller Bakken Jansen.

– Du ser at med engang de åpner opp, da kommer sommeren. Helt fantastisk, legger han til.

Det har vært en glede å spore hos folket i Oslo som ikke har vært her på lenge. Når man går i Oslo sine gater, strømmer det av folk nå. Det som tidligere har sett ut som en forlatt by, er nå igjen fylt opp med folk. Nå er det bare å krysse fingrene på at smittetallene holder seg nede, sånn at ikke Oslo må inn i en ny nedstengning.

Powered by Labrador CMS