Historie: Fredrik Naumann er omringet av historiske gjenstander.
Historie: Fredrik Naumann er omringet av historiske gjenstander.

Oslos bortgjemte perle

Gamle kister, bøker og fotografier fra Italia. En pilotdrakt og detaljerte tegninger av den tyske maskinpistolen MP40. Det er bare noen av tingene som fanger oppmerksomheten når man åpner dørene til bruktbutikken på St. Hanshaugen.

Publisert

I Bjerregaards gate 29, et steinkast unna St. Hanshaugen park, finner man bruktbutikken Felix Hovedkvarteret.

Butikken, som åpnet for et drøyt år siden, drives av Fredrik Naumann og samboer Marianne Alfsen. Paret har jobbet sammen i over 20 år, og bestemte seg for å lage en kombinasjon av kontor og bruktbutikk, kun noen få etasjer under leiligheten de bor i. Naumann, som til vanlig jobber som fotograf, selger alt fra egne fotografier til gamle krigseffekter.

- Det har vært hjemmekontor hele livet. Da første etasje ble lagt ut for salg, tenkte vi at det kunne vært midt i blinken å ha et kontor i det samme bygget som vi bor i, forklarer Naumann.

Skjulte skatter

Hovedkvarteret har ingen faste åpningstider, og heller ingen konkret målgruppe. Naumann er klar på at alle som ønsker å stikke hodet innom er velkomne. Tingene han selger har han funnet på ulike Facebook-grupper, forumer og Finn.

- Det meste vi selger kan henges på veggen. Jeg er en skikkelig flynerd, og har samlet på deler i mange år.

Kunst: Moderne verk er også til salgs i butikken.
Kunst: Moderne verk er også til salgs i butikken.
Powered by Labrador CMS