Kendo - konkurranserettet form for japansk fekting. Ordet betyr sverdets vei.

Oslos Hanami-eventyr

Magien av japansk Hanami-fest midt i Oslo, hvor kirsebærblomster og kulturelle gleder forenes på Thorbjørn Egners plass.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag den 27. april ble Thorbjørn Egners plass i Kampen forvandlet til et magisk landskap av rosa og hvite blomster da de japanske kirsebærttrærne enedlig blomstret igjen. Dette markerte den fjerde gangen trærne kastet sin vakre blomsterprakt over torget, og det ble feiret med en fantastisk Hanami-fest, en tradisjonell japansk blomstringsfest.

 

Tradisjon og fellesskap under kirsebærblomstene

Hanami, som betyr «å beundre blomster» på japansk, er en folkefest som feires når kirsebærtrærne blomstrer. Det er en tid for familier, venner og naboer å samles under de blomstrende trærne for å nyte naturens skjønnhet og selskapet til hverandre. På Thorbjørn Egnersa plass fikk beboerne og besøkende oppleve den vakre tradisjonen midt i hjertet av Oslo.

Kirsebærtrærne hadde ikke blomstret for fult enda, men Mia synter likevel de var nydelige.

Arrangementet var åpent for alle, uansett alder, og det var ulike aktiviteter for både barn, unge og voksne. Fra kulturelle og underholdende aktiviteter til matservering inspirert av japansk kokkekunst, var det noe for enhver smak.

Dykk inn i japask kultur

Mia Boily Jacobsen, en deltaker på festen, delte sin begeistring: – Jeg er fascinert av japansk tradisjon og estetikk, så å kunne delta på en festival dedikert til kirsebærblomstringen og alt det symboliserer synes jeg er veldig fint.

Hun uttrykte videre sin glede for selve hanami-tradisjonen: – min favorittdel må være å sitte under de søte kirsebærtrærne, spise med venner, og bare nyte øyeblikket. Det er noe magisk med å se på de rosa og hvite blomstene.

Mia ser frem til å utforske ulike aspekter av japansk kultur gjennom aktiviteter som origami og haiku-dikting, samt å oppleve trafisjonelle kunstformer og forestillinger. Hun tror også at Hanami-festen spiller en viktig rolle i å bringe folk sammen på tvers av forskjellige bakgrunner og kulturer.

En kulturell bro

Varvara er medlem i Oslo Kendo klubb og fornøyd etter dagens framvisning.

Varvara fra Oslo Kendo klubb, Iashcenko, bidro med fremføring av Kendo foran Kampen kirke, delte sin oppfatning av festen: – Det er en stor ide bak, altså japansk kultur og historiske paralleller bak japansk kultur. Og det er gøy! Så alt sammen blandes, og det virker sånn, det synes jeg.

Varvara ser på Hanami-festen som en mulighet til å utforske og lære om japansk kultur og dens historiske betydning. Hun tror at ved å delta på festen, får folk i lokalsamfunnet en smakebit av den rike kulturarven og tradisjonene som kommer fra Japan.

Gjennom aktiviteter som dans, musikk og kunstutstillinger blir japansk kultur levendegjort på en måte som appellerer til alle, uavhengig av bakgrunn. Denne blandingen av moro og læring skaper en atmosfære som fremmer forståelse og respekt for den japanske kulturen blant deltakerne.

Varvara tror at Hanami-festen fungerer som en bro som knytter sammen forskjellige kulturelle bakgrunner og bidrar til å styrke samholdet i lokalsamfunnet. Ved å dele denne opplevelsen med andre, kan man bygge broer mellom ulike samfunnsgrupper og skape et mer inkluderende og mangfoldig lokalsamfunn.

Varvara fra Oslo Kendo klubb, delte sin oppfatning av festen og dens ideologiske dybde: "Det er en stor ide bak, altså japansk kultur og historiske paralleller bak japansk kultur. Og det er gøy! Så alt sammen blandes, og det synes jeg."

Hanami-festen for Varvara representerer en mulighet til å utforske og lære om japansk kultur og dens historiske betydning. Hun mener at deltakelse gir folk i lokalsamfunnet en smakebit av den rike kulturarven og tradisjonene fra Japan.

Gjennom aktiviteter som dans, musikk og kunstutstillinger blir den japanske kulturen levendegjort på en inkluderende måte. Denne blandingen av moro og læring skaper en atmosfære som fremmer forståelse og respekt for den japanske kulturen.

Varvara ser Hanami-festen som en bro som knytter sammen ulike kulturelle bakgrunner og styrker samholdet i lokalsamfunnet. Ved å dele denne opplevelsen med andre, bidrar det til å bygge broer mellom forskjellige samfunnsgrupper og skape et mer inkluderende og mangfoldig fellesskap.

 

En feiring av fellesskap og kultur

Hanami-festen på Thorbjørn Egners plass var dermed ikke bare en feiring av vårens ankomst og naturens skjønnhet, men også en mulighet til å samles med andre i fellesskap og glede, og å oppleve en bit av japansk kultur midt i Oslo.

 

 

 

Powered by Labrador CMS