Gjengen bak østkantspellet

Østkantspellet på glattis

Nå har det klart for oppstart og lansering av Østkantspellet jubileumsforestilling. Til sommeren skal stykket “Neste kamp” som første spell noensinne spilles på glattisen.

Publisert Sist oppdatert

- Ideen om stykket “neste kamp” ble til en sen kveld i Levanger en vinterkveld i 2007, alle begynte å prate om hva de skulle bli. Jeg hadde ingenting eller jo jeg hadde Vålerenga.

Forteller Jon Vidar Tidemand som står bak dette prosjektet.

Denne ideen ble senere om til en historie som skulle formidles på en scene 5 år senere, i forbindelse med Vålerenga Idrettslag sitt 100 års jubileum. Det er 10 år siden “neste kamp” gikk på Oslo Nye Teater.

Siden har stykket blitt spilt foran Vålerenga Kirke, og under korona lagde østkantspellet to kortfilmer. Når de kom tilbake igjen fra nedstengning i fjor, hadde de mistet litt publikum, men de er tilbake i riktig retning.

- Vi er ett ferskt spell, for vi er nemlig ett spell, fordi bøndene lager spell, forteller Jon Vidar Tidemand, som står bak dette prosjektet.

Denne ideen ble senere om til en historie som skulle formidles på en scene 5 år senere, i forbindelse med Vålerenga Idrettslag sitt 100 års jubileum. Det er 10 år siden “neste kamp” gikk på Oslo Nye Teater.

Siden har stykket blitt spilt foran Vålerenga Kirke, og under korona lagde østkantspellet to kortfilmer. Når de kom tilbake igjen fra nedstengning i fjor, hadde de mistet litt publikum, men de er tilbake i riktig retning, forteller Tidemand.

150 stykker på is og orkester

Nå skal de gjøre noe helt nytt de skal spille spell på Jordal Amfi. Målet er å ha 150 på is og orkester. Blant annet ønsker de 50 spillere fra Vålerenga ishockey bredde til å delta på stykket i harmoni med kunstløpere.

Av skuespillere er det fire skuespillere fra det opprinnelige stykket som skal delta, denne gangen på isen. Blant skuespillerne er blant annet Anders Hatlo, Johannes Joner, og Kari-Ann Grønsund.

- I tillegg til de jeg har nevnt er det mange andre fantastiske mennesker som skal delta Forteller Tidemand.

Skuespillerne

Johannes Joner skuespiller forteller at de har turt å tenke på dette lenge, og at det sto på den opprinnelige femårsplanen. Vi har ikke egentlig trodd at dette var mulig å få til.

- Men så er det jo sånn som det er på Vålerenga du spør folk også sier de ja. Det begynner å bli en vane, det er like fantastisk som det alltid har vært. Det er noe spesielt med det stedet her virkelig.

Joner forteller de måtte tenke på hvem som har gjort dette før, og det er bare Disney on ice de kommer på, men de er likevel optimistiske. Det å gjøre dette på isen gir mange muligheter som de ikke har hatt før, man kan blant annet bruke lys på en helt ny måte.

Arbeiderpartiet Gamle Oslo støtter prosjektet med 150 000 kroner

Arbeiderpartiet har støttet “neste kamp på glattisen” med 150 000, for å hjelpe med dette prosjektet, Tidemand beskriver som ambisiøst, og mye dyrere enn det som har blitt gjort tidligere.

Mats Kvaløy-Bjørbekk er bydelsutvalgsrepresentant fra Arbeiderpartiet ønsker Østkantspelllet lykke til med dette prosjektet. Han synes det er et spennende prosjekt, spesielt at det skal spilles på isen.

Bjørbekk forteller at han syns det er fantastisk at det har blitt investert i Jordal Amfi, og idrettsanlegget.

- Da jeg kom hit på Jordal Amfi var det masse aktivitet, og det er det som gir liv til bydelen.

Bjørbekk tenker at det å fylle bydelen med aktivitet er det som gir den liv, og at Østkantspellet skaper en møteplass der man kan møtes og bygge bånd.

- Grunnen til at vi var så sikre på dette er at et slik spill er med å bygge identitet for området.

Powered by Labrador CMS