Årets første sommerdag? Selv i arbeidstiden Torsdag formiddag var det mye aktivitet i St. Hanshaugen parken

Er dette hovedstadens grønneste bydel?

Lederen for bydelsutvalg for St. Hanshaugen, Høyres Christian P. Fjellstad, hevder bydelen er den grønneste bydelen i hovedstaden. Norgesnytt tester hypotesen på blant bydelens innbyggere.

Publisert Sist oppdatert

Solen skinner sterkt i hva som føles som årets første sommerdag. Flere har valgt å ta fram shortsen eller bikinien for å sole seg. I kjernen av St. Hanshaugens uteliv var det flere som var interesserte i å si sin mening om miljøpolitikken i byen.

- Ikke så grønt at ungene mine kan løpe fritt

På tur i lunsjpausen: George (35) er en av mange som benyttet seg parken den solfylte torsdagen.

George (35) benytter seg ofte av St. Hanshaugen parken når han går på tur med barnevognen.

– Jeg vil absolutt si meg enig i at St Hanshaugen er en av de grønneste delene av byen. Det er nok av parker og grønne områder å benytte seg av

Er det noe som kunne vært bedre?

– Tja, når det kommer til samferdsel og transport kunne ting vært bedre. Jeg ville ikke følt meg trygg med å la datteren min løpe fritt rundt når hun blir eldre når trafikken er såpass intens. Jeg syntes også at bydelsutvalget burde håndheve sykkel vei lovene slik at det blir både grønnere og litt tryggere trafikk i fremtiden.

Kunne vært flere tilbud for hunde- eiere

Anne Sofie (43) er hundeeier og tobarnsmor fra St Hanshaugen.

Uaktuelt å gå uten hundebånd: Anne Sofie (43) er fornøyd med miljøtiltakene, men skulle ønske det var flere tilbud til hundene.

– Hva tenker du om påstanden om at St Hanshaugen er Oslos grønneste bydel?

– Jeg tenker det er flere bydeler som skiller seg ut, men jeg føler absolutt at byen har blitt grønnere de siste tiårene.

– Er det noe som kunne vært bedre?

– Jeg som menneske føler det er en trivelig bydel å bo i med tanke på miljø. Men jeg syntes det kunne bli gjort mer for hundene våre. Det er mangel på hundeparker og det er få steder her jeg ville latt hunden min gå uten bånd.

Stortrives

Vår- dugnad: St Hanshaugparken gjøres klar for sommeren

Isak Larsen (24) er student og flyttet til bydelen for 2 år siden.

– Er du enig i påstanden om at St Hanshaugen er den grønneste bydelen i Oslo?

– For å være helt ærlig, så vet jeg ikke. Jeg har bodd diverse steder i byen over studietiden, og syntes at det virker som om byen blir grønnere for vært år som går.

– Er det noe som kunne vært bedre?

– Jeg stortrives i bydelen, så har egentlig ikke noe negativt å si.

Powered by Labrador CMS