Området rundt Jordal Amfi, med Amfiet i Bakgrunnen
Området rundt Jordal Amfi, med Amfiet i Bakgrunnen

Parken skal døpes

Parkområdet rundt Jordal Amfi skal få nytt navn. Nå ber navnekomiteen innbyggerne om innspill

Publisert Sist oppdatert

I fjor opprettet bydelsutvalget i Gamle Oslo en egen navnekomité. Målet var å navngi parkområdet som ligger like ved Jordal Amfi.

Plan- og bygningsetaten spilte den gang inn navneforslaget, Jordal Idrettspark. I stedet for dette navnet, har komiteen foreslått et mer nøytralt navn, Jordal Park.

Saken har ligget til behandling siden desember i fjor, men komiteens instilling ligger an til å bli parkens offisielle navn. Saken ligger nå ute for høring, og er forventet behandlet i løpet av våren.

Innbyggere kan sende inn sine innspill til postmottak@bgo.oslo.kommune.no, og merke eposten med saksnummer 22/51775. Frist for å sende inn innspill er den 6 mars.

Behandlingen

Steinar Heldal, er leder for navnekomiteen, og styrer sakens behandling.

Han forteller at man i dag kan finne parken på Google maps ved å søke etter Jordal Park, men at dette ikke er områdets offisielle navn i kartverket.

Dette er en av grunnene til at Jordal Park ble fremmet som forslag i komiteen, da navnet allerede har spredd seg på folkemunne.

— Når et område skal få et nytt offisielt navn, må behandlingen av saken til offentlig høring. Dette er for at komiteen skal kunne fange opp folks meninger og innspill, forteller Heldal.

Det er forventet at navnekomiteen skal ferdigbehandle saken i løpet av april eller tidlig mai. Videre vil saken sendes videre til bydelsutvalget, som tar den endelige beslutningen.

Powered by Labrador CMS