Loek Vredenberg (60) ble svært skuffet da han fikk vite om den nye parkeringsavgiften.
Loek Vredenberg (60) ble svært skuffet da han fikk vite om den nye parkeringsavgiften.

Parkeringsavgiften i Drøbak skapte stor misnøye blant innbyggerne

Det oppsto en stor diskusjon i kommunen da man skjønte at det nye året kom med en ny strategi for parkeringen i kommunen. Beboeren Loek Vredenberg (60) ble oppgitt og skuffet over kommunen da han fikk vite om det nye vedtaket

Stor debatt

Drøbak har tidligere hatt gratis parkering i to timer, før man må begynne å betale. Den nye parkeringsstrategien som ble foreslått av ordfører Hans Kristian Raanaas sa at besøkende måtte betale gebyrer den første timen. Dette var årsaken til at det oppsto en stor debatt om dette var en riktig måte å gjøre det på.

Loek Vredenberg mener at de som jobber er frivillig på treningsanlegget på Seiersten ikke skulle måtte betale store summer med parkeringsavgift, når kommunene ved siden av oss som Vestby, Vinterbro og Ski ikke har denne parkeringsstrategien, «Hvorfor skal vi i Drøbak måtte betale store summer for parkeringen hvert år, som ødelegger for de som jobber her frivillig, når kommuner som Ski, Vinterbro og Vestby har gratis parkering?».

Bekymret

Styrelederen i DFI Fotball, Vidar Fergestad, uttalte til Amta at den nye parkeringsstrategien i kommunen vil påføre de som jobber frivillig i idrettslaget mange tusen kroner i ekstra kostnader per år, og han fryktet dette ville gå utover idretten. Han tvilte på om politikerne i kommunen forsto hva de egentlig vedtok, og at utfallet for dette var i strid med Norges dugnadskultur da dette hadde endt opp med at de som jobber frivillig måtte betale for å få parkert.

Det var mange som fryktet at Drøbak Sentrum ville bli tømt for turistene, og at dette ville gi handelsstanden store problemer med å kunne tjene inn penger. Det er stor enighet om at Drøbak Sentrum burde blitt drevet som et kjøpesenter, da denne måten er den enkleste å finne løsninger som alle er fornøyde med på.

Måtte legge seg flat

Ordføreren i Frogn, Hans Kristian Raanaas, måtte legge seg flat da han skjønte at parkeringsstrategien som han hadde vedtatt var noe som folk ikke hadde godkjent. Han opplyste til Amta at han hadde bestilt en ny behandling av spørsmålet om man skal øke parkeringsavgiften i 2022. I mellomtiden har kommunen vedtatt å fjerne alle kostnader på parkerings automater for besøkende.

Powered by Labrador CMS