PINNEKJØTT SÅ LANGT ØYET KAN SE: Inne hos kjøttforhandleren Strøm-Larsen henger det kilovis med pinnekjøtt opp etter veggene.

Pinnekjøttet varer helt til påske

Den legendariske kjøttforhandleren Strøm-Larsen på Torshov står for pinnekjøttet som ble best i test av VG. Det bærer salget preg av.

Publisert

Om Strøm-Larsen

Året var 1904. Hun het Ida Strøm, han Oskar Larsen. De drev begge kjøttbutikk, og det var ikke lenge til de slo seg sammen. Navnet ble Strøm-Larsen. Over hundre år og utallige priser senere, er navnet blitt et synonym for kvalitet over vårt langstrakte land. Nå er de av god grunn på femte generasjon, og historien ser ikke ut til å ha en slutt med det første.

Den velrennomerte slakterbutikken har i over hundre år sanket inn et helt register av ulike priser for kvaliteten de bringer til bordet i de tusen norske hjem. For hver pris, skytes salget til himmels. De lange køene går ofte rundt hjørnet av gaten, gjerne før butikkens åpningstider. Og i år er intet unntak.

Storsalg

– Vi hadde 800% økning, det vil jeg si er ganske ekstravagant, sier en stolt femte generasjon André Strøm-Larsen.

I november alene økte salget med åtte tonn fra året før.

– I butikken har vi nok å selge til alle som vil ha, forteller han.

Nøye testet

Pinnekjøttet kjøper de inn fra en nøye testet tredjepart. Strøm-Larsens pølsemakeri på Furuset står for vanning av kjøttet, samt røyking med bøk for de som ønsker en mer røkt smak. Så skjæres stykkene og pakkes nøye for hånd. 

Derfra blir varene kjørt av bedriftens sjåfører til butikken på Torshov, som hjemlevering av ODA eller til REMA1000. 

Uansett leveringsmåte, er det liten tvil om at pinnekjøttsalget vil fortsette godt utover nyåret.

Powered by Labrador CMS