En travel ettermiddag for Creperie De Mari

Prisutfordringer på Grünerløkka

Høye leiepriser og økende matkostnader plager samfunnet vårt i dag, og disse problemene rammer flere enn vi tror.

Publisert

Grünerløkka, kjent for sitt livlige miljø, har sett etterspørselen etter boliger stige betydelig gjennom årene. Denne popularitetsøkningen har ført til høyere leiepriser, noe som gjør det stadig vanskeligere for folk å finne rimelige boliger i området. 

Creperie De Mari - Gjennom utfordrende år

Ved ankomst til Creperie De Mari blir vi møtt av et bredt smil fra eieren, Alex, som har drevet stedet siden 2012. 

— Det var virkelig tøft i begynnelsen, Creperie De Mari var et helt nytt konsept og veldig lite kjent. Men over tid har vi vokst og forbedret oss. 

 Den tidlige kampen var åpenbart verdt det når man ser på den nåværende suksessen til Creperie de Mari. Gjennom hardt arbeid og dedikasjon har Alex og hans team klart å bli en stor favoritt blant Oslos befolkning 

På spørsmål om hvordan leieprisene har påvirket Creperie De Mari, svarte han raskt at situasjonen har vært ganske "crazy”. Leiekostnadene har skutt i været, og prisen fortsetter å stige. 

Flere utfordringer

På spørsmål om hvordan og hvorfor markedet har blitt som det er, sier eiendomsmegler, Ulrik Tandberg Bøe at det er flere faktorer i spill. Blant annet en drastisk økning i rentebanen og høy inflasjon.

Creperie de Mari har vært betydelig påvirket gjennom årene. De økte prisene har ført til flere utfordringer.

 — Å finne den rette balansen, der vi opprettholder lønnsomhet samtidig som vi sikrer kundetilfredshet, er en stadig pågående utfordring, uttrykker Alex. 

Studentene sliter også 

Gjennom årene har leieprisene økt, og dette har skapt store vanskeligheter for mange, inkludert studenten Angela Hoang. 

På den andre siden bor Angela Hoang, en student som har opplevd de utfordrende sidene ved å bo på Grünerløkka. Selv om hun bor med flere, kjenner hun likevel på presset. 

  —Siden jeg flyttet, har jeg begynt å planlegge ting jeg ikke gjorde tidligere og har måttet stramme inn budsjettet.

Angela har måttet være mer bevisst på hvordan hun bruker pengene sine. Butikkturer må nå planlegges bedre, og hun har begynt å lage mat på forhånd. Dette har ikke bare spart henne penger, men også tid. Jeg sparer mye tid på å planlegge maten på forhånd, og som student er det vanskelig å finne tid til alt, forklarer hun. Så å ha en plan har virkelig hjulpet meg, fortsetter hun.

Økningen i boligpriser og leiekostnader har skapt utfordringer både for lokale bedrifter som Creperie De Mari og enkeltpersoner som studenten Angela Hoang. Disse eksemplene belyser bare en liten del av virkeligheten mange står overfor på Grünerløkka og lignende områder.

 

Powered by Labrador CMS