Alabaster Studio.
Alabaster Studio.

Provosert: – Vi blir ufrivillig kastet ut av nabolaget

Fjerningen av parkeringsplasser i Ullevålsveien vil gjøre det utfordrende å drive uavhengige nabolagsbutikker, mener Amy Thelwall.

Publisert Sist oppdatert

For omtrent ett år siden åpnet Thelwall sin drømmebutikk – Alabaster Studio. En koselig og personlig nabolagsforetning. Allerede har hun etablert en fast kundegruppe, men er usikker på hvor lenge det holder når parkeringsplassene i Ullevålsveien blir revet bort.

Oslo kommune har nemlig besluttet å fjerne 100 parkeringsplasser i Ullevålsveien midt i sentrum. Bymiljøetaten har planer om å bedre sykkelveiene, noe som krever fjerning av en rekke parkeringsplasser.

– Jeg har ikke møtt én person som er positiv til disse endringene, sier innehaveren.

Avhengig av parkeringsplasser

Thelwall driver en interiørbutikk som selger alt fra servise til møbler.

– Ingen kan komme hit og kjøpe store møbler uten å ha mulighet til å parkere, sier hun frustrert.

Butikkeieren mener det fra før av er problemer med parkering i området. På en vanlig dag bruker hun 45 minutter på å finne parkering.

– Jeg er avhengig av å bruke bil både privat og i jobbsammenheng.

Videre forteller hun om vareleveringer som ender med høye bøter.

– De rekker ikke levere varer til meg før de får parkeringsbøter. Da blir det veldig vanskelig å drive butikk.

Vil ikke ende på kjøpesenter

Thelwall er tro til sitt konsept. Hun har bodd i Ullevålsveien i 10 år, og har lenge sett for seg en butikk i nettopp det lokalet hun endte opp i. Selv om flere velger å flytte til kjøpesentre av praktiske grunner, så ønsker hun ikke at det er løsningen for å få butikken til å gå.

– Små sjarmerende butikker er viktig for å skape et hyggelig bymiljø.

Hun opplever også at beboere på St. Hanshaugen setter pris på tilskuddet.

– Jeg er heldig. Folk setter pris på butikken, og hittil har jeg kun fått positiv respons.

Vil redusere biltrafikk

OsloNytt har forsøkt å få en kommentar fra Bymiljøetaten angående de negative konsekvensene for næringsdrivende i området. Det valgte de å ikke svare på. Deres svar er følgende:

“Det er et politisk mål å redusere biltrafikk i Oslo, og byliv, fotgjengere, syklister og kollektivreisende prioriteres på bekostning av privatbil når det gjelder plass i byen.

Strekningen har smale fortau og sykkelfelt, og er ikke i tråd med kravene i Oslos gatenormal. I tillegg er bredden i kjørefeltene for smal i kurver slik at større kjøretøy kommer over i sykkelfeltet. Fjerning av parkeringsplasser er nødvendig for å bygge bredere fortau og sykkelfelt samt tilstrekkelig breddeutvidelse i kurver.”

Powered by Labrador CMS