Fullt fokus under løpet.

Raceweek på St Hanshaugen

Etter tre måneder uten Formel-1 på TV er det endelig duket for en ny sesong. Det er nøyaktig ett år siden de største regelendringene i sportens historie. For guttekollektivet på St Hanshaugen er kalenderen for de neste ni månedene satt i stein.

Publisert

Vi har endelig ankommet den andre sesongen med splitter nye biler og OsloNytt har fått muligheten til å snakke med Viaplays Formel-1 ekspert, kommentator og forfatter Atle Gulbrandsen om akkurat dette.

-Disse nye bilene skulle i teorien produsere tettere racing. Det ble jo tettere racing, men dersom jeg hadde ansvaret for reguleringene i formel-1 hadde jeg gjort frontvingen på bilene enda mindre. Heller ofre 2-3 sekunder per runde for enda tette racing.

Atle Gulbrandsen på Viaplay.

-Det er lett å si at vi kan ikke trekke bort 2-3 sekunder per runde fra verdens raskeste biler, men tross dette hadde Formel-1 fremdeles vært de raskeste bilene i verden.

Dennis Hauger er Norges håp for å få en fører inn i sporten, og han sitter i neste sesong i et nytt lag, nemlig MP Motorsport. Han skal få sitte i fjorårets Formel-2 vinner Felipe Drugovich sin bil. Dette blir Haugers andre sesong i Formel-2 og mange stiller nå spørsmålstegn til at dette året blir hans siste sjanse for å nå Formel-1.

-Jeg er ikke nødvendigvis enig eller uenig i om dette blir Dennis sin siste sjanse. Han er utvilsomt en rask fører. Liam Lawson er sendt til Japan for å fortsette å kjøre bil. I tillegg til at det handler mye om timing. Det kan hjelpe Dennis dersom De Vries eller Tsunoda har en middelmådig sesong, fortsetter han.

Atle Gulbrandsen forteller videre at Lawson er en Red Bull Junior. Det samme er Dennis Hauger. Førere som er i et utviklings program som da er sponset av laget Red Bull. Den største sjansen til Dennis Hauger for å nå formel 1 ligger i ett av de to Red Bull eide lagene, og god timing.

NYE FJES

Uansett om det er en nordmann med eller ei så er det mange nye, og gamle fjes å se på løp under den kommende sesongen. Blant dem finner vi supertalentet Oscar Piastri.

-Piastri har jeg god tro på, han har hatt en enorm suksessrik junior karriere med seiere i sine første deltakelser av F4, F3 og F2.

Gulbrandsen hadde ikke like stor tro på nykommer Logan Sargeant som skal kjøre for Williams, men mener det er gøy å se en Amerikaner tilbake i Formel-1.

Vi har mer tidligere kjennskap til Nico Hülkenberg som tar steget tilbake til Formel-1 etter 3 sesonger borte sirkuset, og dette med mange spørsmålstegn.

-Det er et kjedelig valg, syntes jeg. Det er så mange unge og lovende førere der ute som de heller kunne valgt å ta frem. Men samtidig forstår jeg valget. Han er erfaren, han har kjørt fort tidligere. Det blir spennende å se om han klarer å holde følge med Magnussen.

FULL KRIG

Forberedelser mot løpsdag

Formel-1 har tatt Norge med storm og blant de engasjerte finner vi guttekollektivet her på St Hanshaugen. Disse tre gutta setter av hver løpshelg for å kunne nøye følge med på alt fra treningene til løpene.

-Det er ofte det blir hette diskusjoner dersom to av lagene våre havner i trøbbel. Regner med det høres ut som det er full krig her for naboen, forteller Ferrari fan Simen Foss Frøland.

-Vi alle holder med forskjellige lag. Det gjør det ekstra spennende når vi ser på sammen.

Powered by Labrador CMS