Lokalene til Radio Mangfold Norge. Foto: Thani Orabi

Radio Mangfold Norge flytter til St. Hanshaugen

I tre år var radioen basert i Grønland, men nå har den flyttet til St.Hanshaugen. Radio Mangfold Norge er en arabisk radio. De hjelper flyktninger med integrering, kommunikasjon, rettigheter og plikter.

Publisert

Radio Mangfold Norge er en frivillig ungdomsorganisasjon i Oslo. De hjelper med integrering, og er en arabisk visuell radiostasjon. Redaksjonen består av rekke spesialister, og arabisk ungdom fra alle arabiske samfunn som bor i innlandet og i utland.

Vil bygge bro mellom ulike samfunn

– Vi møttes flere dager og diskuterte hva folk trenger her, og hvordan vi kan hjelpe hverandre, og jobbe for å legge til rette for livet i dette nye landet, sier styreleder Khaled Al-Asad.

Al-Asad studerte på Universitet i Norge, og har begynt å jobbe i radio Mangfold Norge for å hjelpe flyktninger med integrering i Norge.

Khaled Al-Asad er styreleder i Radio Mangfold Norge. Foto: Thani Orabi

– I sommeren 2018 jobbet en gruppe ambisiøse ungdommer sammen om én idé. Vi vil etablere en medieplattform som skal være bindeleddet mellom arabisk kultur og norsk kultur, og bidra til å forstå det norske samfunnet og livet i Norge.

Al-Asad forklarer at de jobber frivillig, for å hjelpe folk til å forstå lovene, og forklare rettigheter og plikter.

Radio Mangfold sender flere ulike programmer i løpet av uken - om blant annet nyheter, utdanning, lover, kultur, kunst og musikk.

Radioen blir gjestet av spesialister fra norske avdelinger på ulike felt.

-Å holde kulturelle, litterære og fritids aktiviteter

Ammar Alhomsi er daglig leder i radio Mangfold Norge, han har bodd i Norge 5 år. Alhomsi begynte sin aktivitet på sosiale medier da han kom til Norge. Han har også erfaring fra andre radiokanaler.

– Det er frivillig arbeid. Arbeidet styrker følelsen av tilhørighet til fellesskapet og gruppen, og deres deltakelse og bistand er viktig, forklarer Alhomsi.

– Vi er veldig glade for at vi bor i Norge, men vi vil være en god del av samfunnet. Vi har store forventninger, og vi tror at vi er i stand til å nå våre mål.

– Det er mange som har opplevd krig. Nå jobber vi med hva flyktninger trenger, og hvordan vi kan hjelpe dem, forklarer Alhomsi.

De og hvordan vi må jobbe for dem til å starte i nytt livet i nytt landet, det er veldig viktig til å bygge og innpasse oss i dette samfunnet. Forklarer Alhomsi.

En gruppe frivillige i Radio Mangfold Norge. Foto: Thani Orabi

– Vi vil bidra til sosiale aktiviteter for å forebygg mobbing, utstøting, marginalisering, kriminalitet og andre følelser av utenforskap.

Journalisten som har skrevet denne saken har tidligere jobbet i redaksjonen til Radio Mangfold Norge.

Powered by Labrador CMS