REKO utlevering i Thorvald Meyers gate 9
REKO utlevering i Thorvald Meyers gate 9

REKO-ringen Grünerløkka: Ny utlevering 22. Januar

Neste utlevering finner sted i Thorvald Meyersgate 9. En utlevering fungerer slik at matprodusentene og bøndende pakker med seg det som er bestilt og leverer ut til kundene ved avtalt tid.

Publisert

REKO står for rettferdig konsum ble startet i 2014. Målet er å gi de småskala bøndene som har fokus på bærekraftig matproduksjon en kanal å tilby varene sine, direkte til forbruker, uten mellomledd. Kaja Østvang er administrator i gruppen REKO-OSLO Grünerløkka. Som administrator er jobben hennes å kordinere og hjelpe de lokale frivillige.

Østvang forklarer hvordan de fleste bøndene hun kjenner er nødt til å ha en annen jobb i tillegg for å kunne drive med bærekraftig matproduksjon med fokus på dyrevelferd.

- Dette er de virkelig ildsjelene!

Hittil har REKO tatt bestiller på Facebook hvor produsentene legger inn en annonse og vi kunder bestiller og henter varene til avtalt tid. Det er pr. nå over 100 REKO-ringer i Norge. Alle som vil kan bli medlem i disse Facebookgruppene, og bestille varer direkte fra produsentene.


Nytt og enklere bestillingssystem

Videre forklarer Østvang at et nytt bestillingssytem er tatt i bruk. Dette gjør det enklere å bestille.

-Plattformen jobber nå for å prøve å søke midler for å fortsette å utvikle en bra plattform videre. Hittil er dette gjort på frivillig basis, forteller Østvang.

REKO gjør veien kortere fra kunnskapen om hvor maten vi spiser kommer fra og vi får snakke direkte med bøndene og matprodusentene.

Utlevering fra bønder og produsenter
Utlevering fra bønder og produsenter

-Dette er et kjempeviktig konsept. Hvis vi skal være et landbruksnorge må vi forstå hva vi spiser. Det er nesten som en bevegelse hvor vi forbrukere har tatt tilbake makten fra de store matvarekjedene som gir veldig lite til bøndene for maten de produserer. På REKO får de 100% av fortjenesten, forteller ØstvangPowered by Labrador CMS