Eier og daglig leder Rune Frøyland er godt fornøyd med årets januar.
Eier og daglig leder Rune Frøyland er godt fornøyd med årets januar.

Rekord-januar for nisjebutikk

Vi hører stadig at nordmenns kjøpekraft blir mindre og mindre. Likevel leverte samlerbutikken Naturens Mangfold rekord-januar.

Publisert Sist oppdatert

Rune Frøyland, eier og daglig leder i butikken, forteller stolt at de aldri har opplevd en så god januar som i år.

- Det er veldig gøy, forteller Frøyland til Oslonytt.

Til tross for generelt økte levekostnader føler ikke Frøyland at det stopper kundene. Han forteller at enkelte dager kan de oppleve kø helt fra kassen og ned til døren.

- Vi føler ikke at begrenset kjøpekraft hindrer salget vårt noe særlig. Jeg tror det skal mye til før en samler gir seg.

Tidsmaskin

Fornøyd: Kirkvold er fornøyd med dagens kjøp.
Fornøyd: Kirkvold er fornøyd med dagens kjøp.

En samler som ikke gir seg er Roar Ree Kirkevold. Til tross for generelt økte levekostnader unner han seg ofte en tur innom butikken til Frøyland.

- Det som er så fint med butikken er at vi kan rømme litt fra virkeligheten. Når jeg kommer inn så eksisterer ikke problemene på utsiden.

Kirkevold er ofte innom butikken, og har kjøpt mye forskjellig. I dag er han innom for å hente en dinosaurus tann.

- Når man går inn døra så reiser man jo flere millioner av år tilbake i tid. Det synes jeg er veldig gøy.

Videre forteller han at alle kjøpene hans ikke alltid har vært planlagt. Men at han alltid er fornøyd når han går ut døren.

- Man må nesten være litt idiot for å handle her. Det er jo en helt vanvittig butikk. Enten så liker du det eller så liker du det ikke. Og når du først liker det, da liker du det.

Helt unik samling

Stor samling: Frøyland viser fram deler av samlingen.
Stor samling: Frøyland viser fram deler av samlingen.

Frøyland startet butikken for ti år siden i et lite lokale. I starten besto samlingen i hovedsak av steiner, mineraler, insekter, fossiler og ulike utstoppinger av dyr. Han kan stolt fortelle at siden den tid har de flyttet inn i nye og større lokaler på St. Hanshaugen.

De siste årene har butikken utvidet samlingen drastisk. I tillegg til ha mer rom til å utvide eksisterende samlinger, har de også bygd opp en stor samling av mynter og sedler. Frøyland forteller at de trolig er eneste butikken i verden som har et så stort utvalg av ulike samleområder under samme tak.

- De fleste butikker er spesifisert på enkelte samleområder, mens vår er stor og mangfoldig. Her er det litt for alle typer samlere.

Ved å ha et så bredt tilbud av ulike samleobjekter tror Frøyland at butikken er særdeles godt rustet i tiden som kommer.

- Det at strømprisene øker er ikke så farlig. Vi bare kler oss godt og skrur ned varmen, forteller en smilende Frøyland.

Powered by Labrador CMS