STENGT PÅ HVERDAGER: Haralds Vaffel holder stengt på hverdager i vintersesongen.

Rolig vinter for Haralds Vaffel

Om sommeren kan du kjøpe vafler på Haralds Vaffel hele uken. Under vintersesongen holder det kun åpent noen timer hver helg.

Publisert

Den kjente og kjære vaffelsjappa på Grünerløkka er en stor suksess hver sommer. Går du forbi Haralds Vaffel i perioden juni til august kan du alltid se folk stå i kø for å få en smak av de kreative is- og vaffelvariantene som serveres. Om vinteren er situasjonen helt annerledes.

- Vi selger like mye fra juni til august som vi gjør resten av året til sammen, forteller daglig leder Jonathan Larsson.

Det siste året har Larsson jobbet ca. 50% på Haralds Vaffel istedenfor fulltid. De er kun to ansatte hele vinteren, mens i fjor sommer var det fem personer som jobbet der.

Sesongbasert bedrift

MARKERT PÅ DØRA: Åpningstidene for vinteren er markert på døra til is- og vaffelsjappa.

Larsson er også grunnleggeren av Haralds Vaffel og har opplevd vintersesongen som den roligste av årstidene siden han startet den første boden i 2014. Dette medfører at forretningen kun holder åpent 4 timer på fredager, og 7 timer på lørdager og søndager hele vinteren.

- Det er ikke nok folk som spiser iskrem og vafler om vinteren. Personalet kan ikke stå der uten å selge noe, sier han.

Den første vinteren vaffelsjappa holdt åpent var Larsson uforberedt på hvor sesongbasert denne type serveringssted er. Det var derfor problematisk da vinteren kom og kundene forsvant. Etter denne sesongen har bedriften vært klar over hvor rolig vintermånedene er og håndtert situasjonen deretter.

Svenske Jonathan Larsson startet Haralds Vaffel ved å selge vafler gjennom hybelvinduet sitt på Harald Hårdrådes plass i 2014, for å tjene litt ekstra penger som student. Det ble fort en suksess, og i 2017 fikk han starte sin første ordentlig vaffelsjappe på Grünerløkka. Han ble også tildelt den offisielle tittelen som vaffelkulturminister i 2019.

Ønsker flere lokaler

Om sommeren er sjappa åpen alle dager i uka og hele 11 timer om dagen. Både våren og høsten er også langt bedre sesonger enn vinteren. Larsson legger ikke skjul på at åpning av flere lokaler har vært i tankene lenge.

- Vi har sett på mange forskjellige lokaler og håper på å åpne i sentrum.

På grunn av Oslos høye priser for leie, har han ikke klart å finne et serveringslokale som passer på dette tidspunktet. Men han informerer om at han fremdeles er på utkikk!

Powered by Labrador CMS