DÅRLIG STRØDD: Her sliter folk med å gå ned bakkene

Såpeglatte veier: - Det er latskap 

Beboere kritiserer kommunen for utilstrekkelig strøing.

Publisert Sist oppdatert

Det skiftende været har vært utfordrende for beboere på St. Hanshaugen. Glatte fortau fører til knall og fall, og flere uttrykker misnøye overfor kommunen. 

Haugenbladet har vært i kontakt med flere mennesker som bor i bydelen. To av disse er studentene Christoffer Trolie og Jonas Ouhassi. Vi møter de utenfor OsloMet, der man må holde blikket i bakken for å ikke havne på alle fire. 

De mener at kommunen ikke arbeider godt nok for at det skal være trygt å ferdes i gatene. 

ILLE: Området utenfor OsloMet er dekket med is.

Latskap

- Det er latskap. Kommunen bør absolutt strø mer, sier Trolie. 

Ouhassi nikker og sier seg enig. Begge guttene kommer fra Bodø, og mener at "søringan" aldri er godt nok forberedt når været slår om. 

- Vi kommer fra Bodø, men jeg bor i Tromsø. Der oppe er de mye bedre på å strø, så jeg vil si at Oslo skuffer på akkurat den fronten, sier Ouhassi. 

IKKE GODT NOK: Jonas Ouhassi (t.v) og Christoffer Trolie mener at kommunen ikke gjør nok for å sikre at gatene ikke er såpeglatte.

- Det virker som kommunen aldri lærer seg å være forberedt, for dette skjer jo år etter år. Dette er noe de absolutt burde forbedre seg på, legger Trolie til. 

Frykten for å falle og skade seg går igjen hos flere. Man kan lett se det på den forsiktige gangen og de korte skrittene. 

På spørsmål om de har falt og skadet seg denne vinteren, ser guttene på hverandre og ler. 

- Jeg sklei og falt nå nettopp, for noen minutter siden, sier Trolie. 

Men han skadet seg ikke, han ble bare våt på klærne, og det er irriterende nok sier han. 

Det kan være lurt å planlegge litt ekstra tid hvis man skal ut i dette føret. Vår journalist testet ut hvor lang tid det tar å gå i Stensberggata når det er så glatt som nå. 

Se videoen øverst i saken.

Trolie og Ouhassi sier at de ikke har hatt noen problemer med å være forsinket de siste ukene. Likevel sier de at det kan være utfordrende å komme seg frem. 

- Jeg beregner kanskje et minutt ekstra. Jeg går ut døra litt tidligere, men det er ikke noe jeg tenker spesielt mye over, sier Ouhassi. 

Ansvarlig 

Hadeland Maskindrift AS står ansvarlig for strøingen på St. Hanshaugen. 

Haugenbladet har gjentatte ganger prøvd å komme i kontakt med dem, men de har ikke besvart våre henvendelser. 

Powered by Labrador CMS