Carls har siden åpningen fylt lokalene med fornøyde kunder i alle aldre. Og dette er bare starten.
FOLKSOMT: Carls har siden åpningen fylt lokalene med fornøyde kunder i alle aldre. Og dette er bare starten.

Setter Carl Berner på kartet

Mye stod på spill da Carls åpnet dørene for første gang. Noen uker senere kan det konstateres å ha gått over all forventning.

Publisert
NY JOBB: Freddy dos Santos har jobbet administrativt med fotball siden han la skoa på hylla i 2011. Nå er han for første gang i en ny bransje.

– Helt fantastisk!

Slik oppsummerer markedssjef på Carls, Freddy dos Santos, ukene som har gått siden de åpnet dørene lørdag 20. januar. Det ambisiøse konseptet har siden den gang hatt det han kaller en flying start. 

Mange kjenner nok igjen den gamle bygningen blant de moderne leilighetene og kjøpesenteret midt på Carl Berner. Tre år med planlegging og modernisering av bygget har gjort at det nå ikke lengre er gjemt av byggematerialer, men lyses stolt opp med store bannere. Bak de gamle veggene av teglstein til det som på nittenhundretallet var en fabrikk, skal den nye storsatsingen igjen fylle anlegget med liv. Dog under andre forutsetninger og en ny identitet.

– Vår eneste målsetting er å levere gode opplevelser for våre gjester, hevder dos Santos.

Han var selvsikker på at målsettingen ville bli nådd i området han mente trengte et friskt pust. Likevel var han aldri for selvsikker. Utsolgte arrangementer og fornøyde kunder i alle aldre gir han en følelse av lettelse og glede.

Noe for alle

ALLE ALDRE: På Carls er det aktiviteter for store og små.

Stedet som er oppkalt etter medstifteren av Norsk Kvinnesaksforening, Carl Berner, byr på store og varierte rom og arrangementer. Med sine bortimot 3000 kvadratmeter, og en åpningstid mellom 07:00 og 01:00 skal lokalet dekke alle sine behov. Og dette er den store særegenheten til Carls, ifølge dos Santos.

– Imens noen ser fotball i arenaen, spiser andre pizza og spiller shuffleboard et annet sted og andre igjen er på vinsmaking i vinbaren, forteller han stolt.

ITALIENSK PIZZA: Den usedvanlige store pizzaovnen sprer en lukt det er vanskelig å motstå.

Menyen er for øvrig utviklet av sjefskokk på Michelin-restauranten Savage, Andrea Salveggini. Prisen på porsjonspizzaene er imidlertid mellom 160 og 230 kroner.

Arrangementene er mange, og er planlagt allerede fram til sola smelter den glatte isen. Alt fra yoga til standup ligger i planene. Samt store arrangementer i den karakteristiske fotballarenaen.

Revolusjonerer fotballpuben

ARENAEN: Nærmeste du kommer å være på kamp, uten å være på kamp.

Carls promoterer stort for sin fotballarena. Blant det moderne danske designet er det flere ikoniske fotballdrakter innrammet. Og selvom de kun har én storskjerm, er den ikke vanskelig å finne. Med stor takhøyde – elleve meter for å være eksakt – rommer Carls to etasjer der flere hundre ser på kamp sammen på den enorme skjermen. Skjermen de anslår er omtrentlig 30 kvadratmeter. Dette for å slippe å dele opp stemningen blant 30 skjermer.

– Norges beste fotballstemning, reklamerer Freddy dos Santos med.

 Lokal pokal 

NY TID: Det mener Turid Øvrebø om Carl Berner som lenge bare har hatt de samme, litt rølpete pubene.

Turid Øvrebø har bodd på Carl Berner over halve livet, nærmere bestemt i 37 år. Hun har i hele den tiden savnet et godt kulturelt tilbud i området, og er henrykt over det nye stedet.

– Carl Berner ble plutselig sentrum på Grünerløkka, sier hun lattermildt.

Det er bare én ting:

– Prisene er litt stive, det er ikke alle som tar seg råd til ett glass vin for 135 kroner, mener hun. 

Den trofaste Carl-Berningen skryter av lokalbefolkningen som donerte brukte dog moderne møbler til den nyoppstartede storsatsingen. Vi sitter i dem idet intervjuet går.

– Nei, dette trengte området, tilføyer en begeistret Øvrebø avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS