Vaffelsteking: Her blir det servert kaffe og vafler til alle som kommer for å fikse sykkelen sin.

Delte ut gratis sykler til studenter: - Ser at det er attraktivt

Publisert

SiO kaller det for «sykkelfiks». De siste ukene har de dratt til flere studentbyer i Oslo for å hjelpe studentene med syklene deres. Helt gratis. I tillegg får noen studenter en ny sykkel.

Det ble også servert gratis vafler og drikke.

En av de første

Gjenbruk: Disse syklene ble loddet ut til noen heldige påmeldte.

Tone Elde Hilmen (22) var en av de første som dukket opp på sykkelverkstedet.

Hun studerer på Uio, og hun forteller at hun fikk vite om tilbudet via SIO sine nettsider.

Hun forteller at hun skal fikse det meste på sykkelen sin.

– ­Det blir en sånn vårfiks. Dekkene er litt skeive og jeg skal hvert fall ta luft i de, og litt annet småpirk jeg ikke klarer selv. Jeg skal også vaske den og få vekk litt rust, sier hun.

- Sykler du mye i hverdagen?

– ­­Nei egentlig ikke, men det er litt fordi den ikke funker så godt. Så dette kan gjøre at den blir brukt litt mer, sier hun.

Proft

Karina Karlsen, markedskoordinator i SiO, sier dette er noe de har gjort i flere år. I praksis fungerer prosjektet slikt:

Gjennom flere år har SiO, ved hjelp av vaktmestertjenesten Toma, samlet inn sykler som har blitt gjenglemt i stydentbyene. Disse har så fått en oppfriskning, og har nå blitt gitt bort via loddtrekning.

Populært: Kø for å få sykkelen sjekket og fikset.

- Vi har lyst å skape sykkelglede blant studentene og inspirerer dem til å sykle mer. For mange er dette en fin opplevelse, og kan bidra til gjenbruk istedenfor at sykler blir kastet, sier Karlsen.

Før turen gikk til St. Hanshaugen hadde SiO vært hos flere andre studentbyer. Karlsen sier at det så langt har vært en stor suksess.

- Vi har hatt flere hundre personer innom, og delt ut nesten alle syklene. Folk har fått fikset, ordnet og fått nye sykler. Det virker som de aller fleste er ganske fornøyde, forklarer Karlsen.

I ettertid skal SiO ha en gjennomgang av prosjektet. Det er ikke usannsynlig at det skal gjentas i fremtiden.

- Hvis vi ser ast det er attraktivt, gjør vi det gjerne igjen. Vi liker å gi et tilbud studentene verdsetter.

­

Powered by Labrador CMS