VENTER; En mann står å venter på bestillingen sin utenfor Syverkiosken.

Siste av sitt slag i Oslo

Tross konkurranse fra større kjeder, fortsetter denne historiske kiosken å tiltrekke seg kunder med sin unike sjarm og kvalitetspølser.

Publisert Sist oppdatert

Med litt vind i luften og en ordentlig følelse av vår etter en lang vinter, fortsetter Syverkiosken å ta imot kunder uansett vær. Kiosken selger pølser av kvalitet og de har hatt den samme leverandøren siden Dahlbo familien tok over. 

Syverkiosken er den siste av sitt slag, altså den siste trekiosken i Oslo og har holdt på siden den ble åpnet omtrent i 1936. Når den ble åpnet var det Asbjørn og Ellen Syversen som drev kiosken. Paret holdt på til 1979, hvor Ernst Dahlbo kjøpte og tok over den. 

Måtte endre jobb

Når Dahlbo Sr tok over kiosken, hadde han allerede erfaring fra en annen kiosk. Han fikk noen problemer med kroppen og istedenfor å dra til Aetat (nå kjent som NAV), kjøpte Dahlbo Sr sin første kiosk. Her kunne han stå hele dagen, som var bedre for kroppen hans. Dahlbo Sr drev kiosken fram til 2005, hvor sønnen Erlend tok over. Det er ikke lenge etter at Dahlbo Jr tar over til faren går bort i 2007. 

– Kiosken er sjarmerende og skiller seg fra de andre, sier Dahlbo Jr

Når spurt om hvordan Dahlbo far og sønn har klart å holde seg oppe i så mange år, når det er mange større konkurenter, svarer Dahlbo Jr at kiosken er annerledes og har en viss sjarm. Den skiller seg ut fra andre kjeder og mange stopper på veien, for å ha lunsjen sin her. 

Hørte om kiosken fra et TV-program

SMILENDE EIER; Erlend ser fornøyd ut.

På gaten kommer et kjærestepar mot kiosken. De forteller at de er fra Colorado, USA og har hørt om kiosken fra et TV-program. Derfor gikk besøket i Oslo til Maridalsveien for å prøve den legendariske pølsen på Syverkiosken. 

Haugenbladet rakk ikke å få navnene på disse amerikarene, før de måtte videre. 

Jobber dobbelt så mye

Dahlbo Jr har to barn, og hvis de har lyst til å jobbe i kiosken, så sier han ikke nei til det. Selv begynte han å jobbe der som 13 åring og har jobbet der i 33 år. Han kan tenke seg å jobbe der så lenge kroppen tillater det. Derimot om det er noen som vil kjøpe den av han og barna ikke vil ta over, sier Dahlbo Jr ikke nei til det. 

– Jeg vil ikke presse barna mine til å ta over, sier Dahlbo Jr. 

Det er mye ansvar å drive en kiosk. Forekommer det sykdom eller lignende, så trer stort sett Dahlbo Jr inn. Han jobber dobbelt så mye enn det de andre ansatte gjør. 

Folk i alle aldere, nasjoner og bakgrunn, kommer for å spise disse pølsene. 

Uansett vær, og hva som skjer i privatlivet, tar Dahlbo Jr imot alle kunder med et bredt smil. Han forteller at han er veldig glad i jobben sin og det at kundene er like lojale og hyggelig bidrar til dette. Noe som gir kiosken litt ekstra sjarm. Han er klar til å ta en prat med hvem som helst. 

Prisene har holdt seg lave

I motsetning til sine større motparter, har Syverkiosken holdt prisene på produktene sine lave og har ikke endret de så mye de siste årene. Dette kan ha noe med at Dahlbo har brukt den samme leverandøren siden overtakelse. 

MENY; En illustasjonsbilde av hvor mye en pølse koster i denne kiosken.

 

Powered by Labrador CMS