STOR GLEDE: Ansatte og elver er veldig glade for åpningen.
STOR GLEDE: Ansatte og elver er veldig glade for åpningen.

Gjensynsglede
på Bolteløkka skole

I slutten av april åpnet barneskolene igjen etter en lang tid med stengte dører til stor glede for lærerne, foreldre og barna. Helin Haslestad Føreid kontaktlærer for 3.trinn og rektor Ronny Engebråten Fra Bolteløkka skole gleder seg over åpningen.

Publisert Sist oppdatert

– Vært utfordrende

Helin Haslestad Føreid er glad for åpningen, men mener det er mye å passe på for ungene.

– Det er veldig annerledes fra det vi er vant med, vi har ikke lenger den friheten til å dra på tur fordi vi ikke kan ta kollektivt og vi har liten skolegård. Vi kan gå tur i parken, men det er mange skoler og barnehager om beinet. Vi er opptatt av å følge helsedirektoratet anbefalinger, så hvis det er mange barn i parken kan det bli vanskelig å holde anbefalt avstand. Da må vi gjøre vendereis, sier Føreid.

Føreid forteller det har vært utfordrende og ikke kunne dra på tur og gi ungene den frihetsfølelsen de ønsker de kunne gitt dem.

– Det sier seg selv at mye av dagene går til å fordele disse obligatoriske friminuttene der kun ett klassetrinn får være i skolegården av gangen. Mye av dagen går til håndvask og at elevene må vaske pultene sine etter måltider. Det er ikke mye ledig kapasitet igjen i skolegården til spontan utetime eller uteskole, forteller Føreid.

Føreid legger ikke skjul på at den største gleden med åpningen var å se barna, og forteller det var nesten som om barna kom tilbake etter en liten ferie.

– Det var veldig fint å se de igjen. Alle ungene var så utrolige glade. Det var fin og lett stemning. De følger restriksjonene kjempegodt, selv om det fortsatt er litt vanskelig med avstand, ler Føreid.

Uvant

SKOLEGÅRDEN ÅPEN: Endelig kan barna møtes for å leke.
SKOLEGÅRDEN ÅPEN: Endelig kan barna møtes for å leke.

Felicinda Fernandez har en sønn på Bolteløkka skole. Begge syntes det har vært uvant å komme tilbake til normalen.

– Det har vært veldig fint og veldig rart, med litt uvante regler for store og små, sier Fernandez.

Fernandez forteller det har vært uvant å sette seg inn i all informasjonen som gis og tenker på hverdagen fremover der man kun må følge med på informasjon som gis og håper snart alt går tilbake til slik det var før.

God oppfølging

I de siste ukene har Bolteløkka øvd og forberedt seg på nye rutiner for å ønske alle velkommen til en trygg og god skole igjen. Rektor Ronny Engebråten syntes åpningen har gått bra.

– Det har vært utfordrende, men det har gått fint. Vi har fått god oppfølging og planlagt gode rutiner og passet på at vi har nok ansatte, sier Engebråten.

Bolteløkka skole har også innført ulike tider for friminutt for de forskjellige klassene og stoppet opp med oppstilling om morgenen for å minske smittefaren. Engebråten presiserer også at de har organisert seg med god hjelp av smittevernveileder fra Oslo kommune.

– Vi har fått god oppfølging av veileder og blitt opplyst om det var noen barn, foresatte eller ansatte vi måtte ta ekstra hensyn til også organiserte vi skolen deretter, sier Engebråten.

Powered by Labrador CMS