SmoothieXchange Grünerløkka sliter om vinteren

En kald smoothie er kanskje ikke det som frister mest på en kjølig vinterdag, men for SmoothieXchange på Grünerløkka kan det ha store konsekvenser.

Publisert Sist oppdatert

Det er til sammen 15 SmoothieXchange butikker i Norge. På sommeren kan butikken på Grünerløkka være innenfor topp tre i omsetning i av alle butikkene i Norge. Likevel er det også denne butikken som går dårligst om vinteren.

– Vi kunne nesten ha stengt butikken på vinteren. Det er flere av restaurantene som ligger i nærheten av butikken vår som holder stengt i vintersesongen, det merkes godt på omsetningen for oss. Om sommeren kryr det av mennesker som går rundt på løkka, men på vinteren er det nesten helt dødt, forteller Emilie Torkelsen.

Torkelsen er butikksjef på SmoothieXchange Grünerløkka. Det er vanskelig å være butikksjef når man ser at omsetningen går i minus nesten hver dag i vintermånedene.

Store kontraster

– På en vanlig vinterdag omsetter vi for rundt 600 kroner om dagen, det er til stor forskjell fra hva vi kan omsette for på en varm sommerdag, noe som kan være på rundt 20.000 kroner, forteller Torkelsen.

Ifølge Torkelsen er Grünerløkka en sesongbasert del av Oslo som er mer populær på våren og sommeren enn på vinteren.

– Når det blir varmere ute skjer det mye på løkka. Det er festivaler i Sofienbergparken, konserter og arrangementer hele tiden. På vinteren er det nesten ingenting. Det har konsekvenser for oss, forteller Torkelsen.

Gratis smoothie i ett år

Etter pandemien har butikksjefene i SmoothieXchange sett en generell nedgang i omsetning hos alle butikker, særlig butikken på Grünerløkka.

– Butikken på Frogner er den eldste butikken vi har, den ble åpnet i 2004 eller 2005 og har flere faste kunder. Løkka sin butikk ble åpnet for 3-4 år siden og har ikke bygget opp de faste kundene på samme måte, jeg tror det er noe av grunnen til at blant annet den butikken går bedre, sier Torkelsen.

For et halvt år siden så sjefene seg nødt til å øke prisene på smoothiene sine med tre kroner grunnet de høye strømprisene, det samme har de gjort igjen nå i januar.

Nå holder SmoothieXchange på med en konkurranse der du kan vinne gratis smoothie i et helt år. Det eneste kunden trenger å gjøre er å kjøpe en smoothie og skrive ned navn og nummer på en lapp som leveres i butikken. Det er ikke uten grunn at denne konkurransen kommer akkurat nå.

– Det er vel for å gi en liten beskjed til folk at vi fortsatt er her. Vi bruker det som en liten påminnelse om at man fint kan drikke smoothie på vinteren også, smiler Torkelsen.

Powered by Labrador CMS