Gjennvinningsstasjon: Her leverer folk fra seg ting de ikke trenger lenger.

Sofienbergparken: – Søppel overalt

I Sofienbergparken på Grünerløkka ligger det altfor mye søppel. Nå har bydelen sett seg nødt til å sette inn flere avfallsbeholdere.

Publisert

I den solrike parken på Grünerløkka er det både små og store som oppholder seg. Der finnes det bordtennisbord, lekeplass og på sommeren holdes det flere arrangementer. Til tross for en mangfoldig park, er det ikke alle som er like fornøyde. Henrik Hultengreen (21) mener det er altfor få avfallsbeholdere i parken.

Løkka: 21 åringen bor på Løkka.

– Det ligger søppel overalt, og spesielt på sommeren da det oppholder seg flere mennesker der, sier Hultengreen.

Hultengreen liker, som mange andre å oppholde seg i Sofienbergparken. En solrik park med flere aktivitetsmuligheter.

– Jeg har et ønske om flere avfallsbeholdere, så parken kan bli et fint sted å være igjen, sier                     han fortvilet.

TAGGING: Flere søppelkasser er nedtagget.

Svært nødvendig

Tidligere bydelsdirektør for Grünerløkka Ellen Oldereid sier seg enig i at Sofienbergparken burde hatt flere avfallsbeholdere.

– Vi ønsker jo at parken skal være så attraktiv som mulig, så vi tar absolutt til høyde for ønsket om flere avfallsbeholdere, sier Oldereid.

I Sofienbergparken finnes det også en gjenvinningsstasjon, der folk kan levere fra seg ting de ikke lenger har bruk for.

– Gjenvinningsstasjonen gjør kanskje ikke parken noe mer attraktiv, men det er svært nødvendig, forteller hun videre.

Flere studenter, barn og voksne er ofte å se i Sofienbergparken, og spesielt på sommeren. Parken er perfekt til et vors, sole seg, gå turer og andre sosiale aktiviteter.

– Vi har flere ansatte som rydder. På sommeren hender det ofte at de rydder frem til sent på lørdagskvelden, og fortsetter tidlig søndagsmorgen. Vi har et ønske om å holde parken så ryddig som mulig, noe annet enn det er veldig beklagelig, sier Oldereid.

PÅ JOBB: Her kjører søppelmennene gjennom parken for å bytte søppelposer.

Den tidligere bydelsdirektøren forteller videre at om man opplever at nærmeste søppelkasse er full, ta gjerne søppelet med videre til neste søppelkasse. Om den også er full, oppfordrer bymiljøetaten til å ta med søppelet hjem og heller kaste det der. 

Powered by Labrador CMS