Foto:

Sosiale medier når flere Unge

Sosiale medier og en ung arbeidsgruppe har vist seg å vekke større interesse hos de unge

Publisert Sist oppdatert

Kommunikasjonsansvarlig for utekontakten i bydel Gamle Oslo forteller om en positiv utvikling blant unge. Det oppsøkende arbeidet er en av de viktigste oppgavene de har.

— Vi i utekontakten ønsker å være en ressurs for unge. Vi kan hjelpe med større og mindre saker. For oss er det viktig å drive med oppsøkende arbeid, slik at de unge vet at vi er her. Det er kanskje den viktigste delen med det oppsøkende arbeidet

Utekontakten i Bydel Gamle Oslo driver forebyggende og oppsøkende arbeid rettet mot ungdom i alderen 10-18 år, og særlig unge i ungdomsskolealder. Utekontakten holder til på skolene Jordal, Tøyen, Vahl og F21. Hvor de driver sitt oppsøkende arbeid og kontaktetablering i bydelen. På nettsiden deres kan finne tilbud om hjelp, men også en rekke aktiviteter man melde seg på.

Utekontakten er tilgjengelig for hjelp på flere områder. Man trenger ikke nødvendigvis å ha det vondt for å oppsøke. På Utekontakten sine nettsider ligger blant annet lenker til jobbstillinger som er passende for unge i Gamle Oslos nærmiljø. Utekontakten har også etablert seg over flere plattformer, som Instagram og Tiktok.

Økende interesse

Kommunikasjonsansvarlig forteller at etter de etablerte seg over flere plattformer, har flere ungdommer fått øynene opp for Utekontakten.

— Vi har sett en positiv utvikling i form av økt interesse blant de unge for Utekontakten. Jeg tror mye av det har en sammenheng med jobben som blir gjort på sosiale medier. Der har vi en del Unge som driver kontoene, de er veldig flinke til å drive arbeid som interesserer de unge.

På Sosiale medier driver Ungdomsredaksjonen kontoene, ungdomsredaksjonen består av unge som ønsker å bidra til et bedre miljø i Gamle Oslo. Ungdomsredaksjonen legger ut alt fra tips hvor man finner den beste kakaoen, til fem på gata intervjuer. Ungdomsredaksjonen holder også foredrag om blant annet rus.

— At det er de unge som snakker om rus, gir kanskje en liten ekstra troverdighet til de unge som lytter. Man føler seg kanskje litt ekstra sett og forstått.

Powered by Labrador CMS