Matvarehandel

Christian Arntzen sparer penger ved å handle mat utenfor de store matvarekjedene

Spis sunt for halve prisen

De fleste studenter har en trang økonomi, og pengene strekker seg knapt til neste lønningsdag.

Publisert Sist oppdatert

De siste månedene har det blitt merkbart dyrere å være student, og mange sliter med å få endene til å møtes. For Christian (24), ble løsningen å styre unna de store matvarekjedene.

Christian Arntzen er 24 år gammel og studerer HR, organisasjonsledelse og ledelse på Høyskolen Kristiania. Han er misfornøyd med prisstigningen, og reagerer at noen varer er dyrere enn andre

— Jeg er lei av at dagligvareforretningene konstant reklamerer for at vi skal spise stunt, samtidig som de øker prisene på den sunne maten mest, forteller han.

Løsningen fant han utenfor de store kjedene, etter at en studievenn fortalte om at han selv kjøper krydder, frukt og grønnsaker på Grønland Supermarked, en importbutikk som holder til like ved Grønland-torg.

— Her er prisen på grønnsaker omtrent halvert, og jeg syns helt ærlig det smaker bedre, forteller han.

Onsdag 1 februar justererte dagligvareleverandørene prisene for første gang i 2023. Dette har medført en økning på mer enn 10%, på enkelte varer.

— Det at dagligvarebutikkene skal øke prisene gjør det ekstremt vanskelig for meg å spise næringsrik mat, jeg skal ikke juge å si at det har dessverre gått mye i nudler og havregrøt, noe som ikke er helt heldig.

Gamle Oslo har sammenlignet

Vi i gamle Oslo tok turen innom Coop og Grønland supermarked får å undersøke om prisforskjellen er så stor som Christian erfarer.

For å gjøre sammenlikningen relevant for flest mulig, har vi tatt utgangspunkt i en matrett som de fleste har et forhold til, nemlig taco. Dette er en rett som krever en rekke ulike råvarer, fra grønnsaker, til ost, kjøttdeig og rømme.

Funnene våre var sjokkerende. Dersom en student, antageligvis med dårlig råd, skal handle inn til fredagstacoen på Coop, må han betale rundt 244kr for en enkel tacomiddag. De samme ingrediensene kostet kun kr 154, dersom man handlet de inn på Grønland Supermarked.

Konklusjonen er klar. Importbutikkene på Grønland er et godt alternativ dersom du ønsker å spare penger, og dersom det er taco du er sulten på, får du middagen til nesten halv pris dersom du handler den her.

Powered by Labrador CMS