Sofienbergparken-bussholdeplass

Foto: Knut Peder Gransæther
Foto: Knut Peder Gransæther

Spøkelsesholdeplassen

Utelivet på Grünerløkka er både bra og mangfoldig. Men om man ikke bor der kan det være vanskelig for en fattig student å ta bussen hjem.

Se for deg at du er på ute på byen på Grünerløkka med dine gode venner og bekjente, men du bor der ikke. Ruter-appen blir til din nærmeste venn, og den forteller deg at du kan ta nattbussen fra Sofienbergparken-bussholdeplass. Maps viser deg veien, og du står og venter der du får beskjed. Endelig kommer bussen, men den kjører bare forbi. Dette er fordi at Sofienbergparken-bussholdeplass ikke har noe fysisk henvisning til hvor den befinner seg.

Måtte gå

Ylva Soleim fra Fredrikstad er en av de som har opplevd å bli frakjørt på Sofienbergparken-bussholdeplass. Hun forteller at når bussen kom, brukte hun hånden til å signalisere til bussjåføren om at bussen skal stoppe. Bussen kjørte likevel rett forbi.

—Det var midt på natta, og bussene kommer ikke ofte. Jeg så meg nødt til å begynne å gå, siden det tok kortere tid en å vente i en time på ny buss, forteller Ylva­

Ønsker holdeplass

Pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen, forteller at mangel på fysisk henvisning til holdeplassen er en problemstilling Ruter kjenner til. Holdeplassen ligger likevel inne i Ruters system, og det er derfor den syntes i appen.

—Sofienbergparken-bussholdeplass egentlig skulle være en midlertidig holdeplass, mens Thorvald Meyers gate ble opprustet, forteller Dahl Johansen.

Nå blir bussholdeplassen kun brukt til nattbussene 11N og 12N. Ruter har spilt inn ønske, til Oslo kommune, om en permanent holdeplass på stedet.

Powered by Labrador CMS