Jana Danielsen (t.v) og Christina Dagestad

Spor av Sand og Stoff på Dalype Galleri

På Dalype Galleri stilte Jana Danielsen og Christina Dagestad ut malerier og kunstverk inspirert av følelser, livet og ulike kulturer.

Publisert Sist oppdatert

I en koselig liten bakgård med hvit mur og mørke tredetaljer ligge Dalype Galleri. Her hadde kampenkunster Jana Danielsen, sammen med Christina Dagestad utstilling. 

Sanden skaper dybde og bevegelse

- Det har vært en del folk innom de første dagene, det er jo selvfølgelig hyggelig.

Jana bruker blant annet sand til å skape bevegelse blant silhuettene

I første etasje har Jana stilt ut kunsten. De aller fleste av kunstverkene hun har stilt ut er laget av akrylmaling og sjøsand. Sjøsanden gjør at bildene får en unik dybde og bevegelse. Som mange andre kunstnere som finner sin egen metode å jobbe på kom hun over sjøsand litt tilfeldig.

- Jeg begynte å bruke vanlig sjøsand fordi den er enklere å bruke en malinger som er tilsatt sandkorn. Det gjøre meg mer friere i prosessesen, i tillegg er den gratis!

Jana kommer fra en kunstnerfamilie og har besøkt mange ulike land og bruker gjerne kulturer og farger fra disse landene til inspirasjon for nye verk. Mange av maleriene er basert på abstrakte elementer og ulike figurer. På flere av maleriene er det silhuetter av mennesker som forteller ulike historier. 

Jana bor på Kampen og det er hjemme hun lager maleriene. Noen ganger kan hun sette fra seg et maleri i en eller flere uker for så å komme tilbake til det for å fullføre når hun har hatt tid til å seg det for seg. 

Henter inspirasjon fra Romania

Nede i kjelleretasjen har Christina Dagestad sine kunstverk på utstilling. Hennes kunstverk er fylt med farger, kontraster og spennende motiver. Hun trekker frem det svenske designermerket Gudrun Sjödén som en av inspirasjonskildene til maleriene.

Christina selv sier at kunsten hennes nok ligger i kunstretningen naivisme. Naivisme er en kunstretning der kunstneren vil tolke virkeligheten så umiddelbar og ureflektert for å styrke det følelsesmessige uttrykket.

Spennende portretter og kultur kommer til syne i Christina sine malerier

 Hun er opprinnelig fra Romania og har tatt med ulike ting fra kulturen og malt det på lerretet

For tiden går hun siste året på DTK - Kunsfagskolen i Bærum og har jobbet med ulike verk til avgangsutstillingen ”What dreams are made of” som stilles ut i Bærum Kunsthall i disse dager. På DTK har hun fått prøvd ulike metoder og teknikker.

- Jeg har lagt mye collager og har innlemmet stoffbiter i noen av maleriene. Det tar mye tid men det er spennende å se hvordan det blir når det er ferdig

Kunst av Jana Danielsen
Kunst av Jana Danielsen
Powered by Labrador CMS