KATTA ROCK-SJEFENE: Helena Bugge og Carla Petrine Heiberg Eckhoff er sjefene for endagsfestivalen.
KATTA ROCK-SJEFENE: Helena Bugge og Carla Petrine Heiberg Eckhoff er sjefene for endagsfestivalen.

Helena og Carla arrangerer Katta Rock

28. januar er det duket for endagsfestival på Oslo Katedralskole.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med 200 andre engasjerte medelever, arrangeres Katta Rock i år også. Denne gangen er det tredjeklassingene Helena Bugge og Clara Petrine Heiberg Eckhoff som er sjefene for endagsfestivalen.

- Katta Rock er en undergren i Kattateateret. Både Kattateateret og Katta Rock drives kun av frivillige elever. Vi har blant annet PR-ansvarlig, lyd -og lys-ansvarlig og sikkerhetsansvarlig, forteller Carla Petrine Heiberg Eckhoff.

Fra oktober til januar jobber de intensivt for å gjøre Katta Rock mulig. Denne lørdagen må alle brikkene være på plass, for da skjer det.

- Bandene som skal spille er Gatas Parlament. De er Oslos legender og har holdt på lenge. Vårt eget teaterband skal spille, i tillegg til KØBER som er vår headliner. Ellers kommer Hayeminol, Un;sound, Unge Flexnes og Trym og Laurits, forteller Eckhoff.

HER SMELLER DET: Det er i denne aulaen at festivalen vil foregå.
HER SMELLER DET: Det er i denne aulaen at festivalen vil foregå.

Et springbrett for unge artister

For mange av artistene på Katta Rock, er festivalen en av deres første konserter. Bugge og Eckhoff ser på endagsfestivalen som et potensielt springbrett for ferske artister.

- Det er veldig gøy å få være med å gi den arenaen, sier Eckhoff.

Gjennom tidene er det flere band som startet på Katta Rock, som senere har utpekt seg i musikkbransjen.

- "Brenn." spilte på Katta Rock i 2015 og nå er de store artister. Det er så gøy å se at band som tidligere har opptrådt her, nå er store band, forteller Helena Bugge.

Ingen aldersbegrensning

Festivalen arrangeres i aulaen på Oslo Katedralskole, også omtalt som "Katta".

Foran scenen er det omtrent 200 ståplasser. Skolen vil være åpen, slik at publikum kan komme og gå som ønskelig. Arrangementet har ingen aldersbegrensning.

- Skolen pleier egentlig ikke være åpen i helgene, men fordi ledelsen er veldig positive til festivalen og engasjementet rundt, holder de den åpen, sier Bugge.

MERCH: Elevene har laget både handlenett og t-skjorter med Katta Rock-logoen på.
MERCH: Elevene har laget både handlenett og t-skjorter med Katta Rock-logoen på.

Prosessen for å få landet prosjektet har vært omfattende. Elevene har søkt om og mottatt finansiell støtte. De har laget merch og designet egen logo.

- Vi satte i gang en konkurranse hvor alle elevene på Katta kunne lage en logo til Katta Rock. Designet vi endte opp med er det Katrine Bjordal Veggan som har laget, forteller Bugge.
Powered by Labrador CMS