Sebastian Hytten har vært medlem av Vålerenga sin supporterklubb "Klanen" helt fra han var en liten gutteunge.

Stefan Strandberg  – et navn som vil bli husket lenge

I et av Vålerengas viktigste kapitler i historien, legger stopperbautaen Stefan Strandberg (33) skoene på hylla.

Publisert Sist oppdatert

Strandberg undergikk en operasjon i ryggen like før jul. Det førte til at han fikk en livstruende blodpropp opp langs hele venstre beinet. Han måtte på ny undergå en hasteoperasjon og har nå bestemt seg for å gi seg som fotballspiller. Han var på sin andre periode i klubben, etter at han dro i 2012.

– Det er triste omstendigheter. Det at man er syk og har fått blodpropp som gjør at man ikke kan fortsette. Samtidig har han hatt en lang karriere som nærmet seg slutten, forteller Sebastian Hytten som er talsperson for Vålerengas supporterklubb, Klanen.

Turbulent periode

Etter at Lyngdølingen kom tilbake til de kongeblå, har ikke alt gått etter planen. Vålerenga rykket ned til OBOS-ligaen i 2023, etter et ellevilt kvalikkdrama mot Kristiansund . Det førte til at flere av spillerene måtte godta et lønnskutt på 20 - 25%. 

Strandberg la selv ut en pressemelding på Instagram Tirsdag forrige uke. 

"Hva det har betydd for meg. Elsket det hver dag. Kommer til å savne det hver dag. Trenger litt tid på å komme meg nå, så kommer jeg tilbake med mer…"

Bærebjelke

Joacim Johnsson er sportsjef i Vålerenga

“Stefan er vår kaptein og har vært en bærebjelke. Det er naturligvis et stort sportslig tap at han ikke er med mer, samtidig blir fotball ubetydelig i den store sammenhengen og det aller viktigste er at Stefan har det bra og mår bra, forteller Joacim Johnsson som er sportssjef i Vålerenga.

– Troppen er tynn

Det er to måneder til serie start og flere spillere er på vei ut. Med Strandberg som har lagt opp og spiss juvel Andrej Ilić på vei til den franske klubben Lille, er to sentrale spillere borte. Det åpner nye muligheter for unge spillere i hans posisjon, mener Hytten. 

Hytten og klanen ser frem mot en ny sesong og tror den vil bli spennende. 

– Jeg var langt nede i Desember, men det skal bli gøy å dra til Egersund og Raufoss, de rare stedende, forteller Hytten. 

Powered by Labrador CMS