FULL STANS: Bil parkert for langt ut i veien slik at hele tre trikker må stoppe opp.

Trøbbel for trikken

Feilparkeringer i Theresesgate byr på store utfordringer for trikken. Mye snø og store brøytekanter fører til at biler parkerer for langt ut i veien.

Publisert

Vinteren har bydd på en hel mengde snø. Dette har ført til flere problemer for kollektivtrafikken i Oslo. Trikker er blitt nødt til å stoppe på grunn av biler som står parkert for langt ut mot trikkeskinnene. Dette har særlig vært et stort problem på strekningen Bislett-Adamstuen hvor 17 og 18 trikkene går.

Stor frustrasjon 

THERESESGATE: Thea Lian utenfor leiligheten sin i Theresesgate

Haugenbladet har vært i kontakt med flere mennesker i nærområdet som forteller fortvilende om såkalte idiotparkeringer og forsinkelser hos trikken. En av disse er Thea Lian. Hun bor i Theresesgate og tar trikken daglig.

-Leiligheten min har vindu ut mot trikkeskinnene, og jeg hører nesten daglig at bjellene ringer på grunn av at trikken ikke kommer frem. Jeg tar også trikken hver dag, og opplever altfor ofte at det er forsinkelser og stopp på grunn av biler som hindrer for trikken. Det er veldig frustrerende, sier Lian.

Hindret over 100 ganger

Kommunikasjonssjef for sporveien, Cato Asperud forteller til Avisa Oslo at bare i januar har det vært hele 158 feilparkerte biler som trikken har vært nødt til å stoppe for. Dette har resultert i omtrent 28,83 timer stopp på grunn av feilparkeringer. 

-Bogstadveien er verst, med Theresesgate som en god nummer to, forteller Asperud til Avisa Oslo.

Tyr til taxi

Ola-Martin Tangeni Sovik har selv tatt kontakt med Haugenbladet. Han utrykker stor frustrasjon over forsinkelsene dette har medført for han, og hvor vanskelig det har vært å skulle planlegge hverdagen i vinter når kollektivtrafikken ikke fungerer optimalt.

-Jeg har opplevd at trikken sitter fast nesten ukentlig. Vi snakker ikke om 5-minutters forsinkelser, men opptil 10-30 minutter. Det er veldig vanskelig og planere rundt det. Periodevis i vinter, særlig i rekordkuldeuken har det vært så ille at man tyr til taxi, forteller Sovik.

Powered by Labrador CMS