I parken: Hilde Vestrheim (Venstre) smiler over å ha endelig fått en plan for økning av lærlingplasser i bydelen.

Ønsker 14 nye lærlingplasser på St. Hanshaugen innen 2023

Nå håper Hilde Vestrheim fra Venstre at ønsket endelig går i oppfyllelse.

Publisert

Sist budsjettmøte fikk Venstre gjennomslag om å endelig lage en plan på hvordan de skulle få en opptrapping av lærlingplasser i bydel St. Hanshaugen. Dette er et ønske, som spesielt Hilde Vestrheim fra Venstre, har hatt en god stund.

−Jeg jobber selv i offentlig sektor og har sett gevinsten med å gå fra å ha null til mange lærlinger i en bedrift, forteller Vestrheim.

Lenge vært på agendaen

Helt siden 2018 har Venstre tatt noen grep i forhold til lærlingordningen på nasjonalt nivå, blant annet når det kommer til lærling tilskuddet. Vestrheim mener at det som er viktig nasjonalt burde også være viktig lokalt. Etter å ha sett en mangel på lærlingplasser i bydelen, ble det klart for Vestrheim at noe måtte gjøres.

−Nå er planen å få 14 lærlingplasser i bydelen innen 2023, sier Vestrheim stolt.

I tillegg forteller hun at det at det er mange yrkesfaglige linjer der ute og at det er flere bedrifter og offentlige virksomheter som har kapasitet til å ta inn flere lærlinger enn man tror.

Vil at folk skal bli boende

Lærling: Marlin K. Breidablikk fikk god hjelp når hun måtte skaffe seg lærlingplass.

Venstre er opptatt av at det skal være mulig å vokse opp og bo på St. Hanshaugen. Vestrheim mener at vi kan bidra til det ved blant annet å ha flere lærlingplasser, slik at unge ikke føler de må få flytte ut.

−For de som går yrkesfag kan det være viktig å vite at det faktisk er mulig å få seg en lærlingplass i bydelen, forteller Vestrheim.

Vanskelig å få lærlingplass

Marlin K. Breidablikk (21) har både gått yrkesfaget blomsterdekoratør og yrkesfaget industriteknologi på Etterstad videregående skole. Selv valgte Breidablikk yrkesfag fordi hun var lei av vanlig skole og fordi det enklere da hun har dysleksi.

Hun opplevde at det å få lærlingplass som blomsterdekoratør var vanskelig.

−Det finnes veldig få lærlingplasser der ute for de som har utdannet seg som blomsterdekoratør, og jeg husker det ble veldig vanskelig for både meg og resten av klassen min, forteller Breidablikk.

Når det kom til yrkesfaget industriteknologi, var det ikke like vanskelig å få lærlingplass. Her var opplæringskontorene til stede og snakket med en og en elev, for å hjelpe dem å finne lærlingplasser, noe som Breidablikk syntes var positivt.

Til Venstre sitt ønske om å få 14 nye lærlingplasser i bydel St. Hanshaugen innen 2023, stiller Breidablikk seg positiv.

−Jeg syntes det er veldig bra at Venstre ønsker dette, men tenker de gjerne kunne høynet antallet litt, sier Breidablikk til slutt.

Powered by Labrador CMS