Ny sykkelvei på Bislett har ført til mindre parkeringsplasser Foto: Sophie Grymyr
Ny sykkelvei på Bislett har ført til mindre parkeringsplasser Foto: Sophie Grymyr

Sykkelvei lagt i Industrigata og Bislett

Beboere på Fagerborg og Bislett syntes det er merkelig at alle parkeringsplassen har blitt borte ette de har laget nye sykkelfelt. Jeg vet ikke hvor jeg skal sette bilen forteller Trym Holm.

Publisert

Ny vei i Industrigata, Fagerborg og Bislett har blitt positivt og negativt tatt imot. Det er lagt til sykkelfelt og det har ført til at det er mindre parkeringsmuligheter. Det har gjort at beboere i denne bydelen har blitt frustrerte, fordi de ikke fikk noe forvarsel. Med at det har kommet sykkelfelt så er det positivt for syklister som bruker sykkelen sin til jobb eller skole.

Samtidig som kommunen har lagt ny sykkelvei, så arbeidet de også med fremføring av lys kabler. Ifølge Bymiljøetaten så har de måtte fjerne flere parkeringsplasser grunnet arbeid i området. Veien skulle gjøres ferdig i september, men sto ikke ferdig før november 2022. Dette har ført til at veiene har vært ødelagte lenge grunnet veiarbeid

Beboernes svar på arbeidet

-Veien har vært ødelagt lenge og det er veldig irriterende å gå i sølepytter og hull på vei hjem fra skolen. Jeg har ikke fått noe brev om at det skulle foregå så mye arbeid på et sted, spesielt rundt der jeg bor, forteller Mathilde Grymyr som bor på Fagerborg.

Kommunen har fjernet halvparten av beboerparkeringene i Industrigata, Bislett og en del av småveien rundt. I Bydelen er det allerede vanskelig å finne parkeringsplasser og nå blir det enda mer redusert. Kommunen mener at det var nødvendig og fjerne parkeringsplassene for å utføre arbeid.

-Beboerne burde få redusert pris på parkeringsplasser pga. de må parkere langt unna. Flere beboerplasser forsvinner hvert år og kommunen burde gi oss parkeringsmuligheter en annen plass, irritert forteller Trym Holm.

Kommunen må få arbeid gjort

Kommunen har fjernet parkeringsmuligheter i Industrigata og blant annet Vigs gate på Fagerborg. Folk sykler til jobb og skole som gjør det enklere når de kan bruke sykkelfelt, det vil oppstå færre farlige situasjoner ved den nye veien fordi kjøretøyene har hvert sitt felt. Det er nødvendig og fjerne parkeringsplasser når det må utføres arbeid.Powered by Labrador CMS