Det var mange mennesker til stede under åpningen av “Kunstvet”. Foto: Karoline Laabak
Det var mange mennesker til stede under åpningen av “Kunstvet”. Foto: Karoline Laabak

Stiller ut variert kunst på Adamstuen

Publisert

Torsdag 30. mars var det duket for åpningen av “Kunstvet”, som ble stilt ut i Glasshallen, på gamle veterinærhøgskolen. De tre som stilte ut sin kunst er Tonje Røseth, Gunnar Fretheim, og Margrethe Leonore Solstad.

De tre kunstnerne hadde knappe to uker å forberede seg på, og sette opp utstillingen.

-Vi har hatt kort tid på å sette opp denne utstillingen, og på den måten har vi ikke en samletittel eller samletema, men vi har valgt å vise et bredt utvalg av hva vi arbeider med kunstnerisk. Her vil en finne tradisjonell grafikk, datagrafikk, maleri, tegning, akvarell, forteller Røseth.

Hun gir en ekstra takk til Linstow som ga dem muligheten til å stille ut i Glasshallen.

Kunstnerne

Gunnar Fretheim

Gunnar Fretheim er en billedkunstner som arbeider i ulike medier som tegning, grafikk, skulptur, maleri, scenografi og videokunst. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, og har hatt størstedelen av sitt virke innenfor teater som scenograf og videokunstner.

Han har også deltatt på en rekke separat- og kollektiv-utstillinger, blant annet Høstutstillingen, Trøndelagsutstillingen, og Romeriksutstillingen. Fretheim forteller at han er fornøyd med helheten av utstillingen.

-Det jeg er mest fornøyd med er helheten. Helheten vi har skapt er mangfoldig, og med det skaper den en god helhet.

Flere av verkene til Gunnar Fretheim. Foto: Karoline Laabak
Flere av verkene til Gunnar Fretheim. Foto: Karoline Laabak

Fretheim forteller at inspirasjonen kommer av hans opplevelse av verden og innenfra gjennom at det å skape et bilde inspirerer til et nytt og enda et.

Tonje Røseth

Tonje Røseth er billedkunstner og arbeider i mediene maleri, foto og grafikk. Tonje er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Hun har hatt en rekke separat- og kollektivutstillinger innen billedkunst og har blant annet stilt ut ved Oppland-, Akershus- og Telemark kunstnersenter, og deltatt flere ganger på Statens Høstutstilling og Østlandsutstillingen. Hun er innkjøpt av Det Kongelige slott og Nasjonalmuseet, og har mottatt en rekke priser og statlige kunstnerstipend. Hun er medlem av Norske Billedkunstnere og Norske Grafikere.

“Subtle sea with curve”, serien til Tonje Røseth. Foto: Karoline Laabak
“Subtle sea with curve”, serien til Tonje Røseth. Foto: Karoline Laabak

Røseth forteller at kunsten hennes tar utgangspunktet i den nonfigurative billedtradisjonen.

-Jeg arbeider med en undersøkelse av grenselandet mellom det figurative og det nonfigurative. I enkelte serier glir motivene over i det figurative, og da gjerne med naturen som referanse. Utgangspunktet for komposisjonene er alltid noe konkret, forteller hun.

Margrethe Solstad

Margrethe Solstad har jobbet i 20 år som kunstner, med utstillings- og scenografiproduksjon, og har gått 2 år på kunstskolen Krot i Trondheim. Hun er utdannet grafisk designer, og har gått Kunst og Håndverk på lærerskolen på NTNU. Hun satset først seriøst på eget kunstnerskap fra 2011, og stilte ut hos Galleri Semmingsen i 2013, har malerier hos Galleri Athene i Drammen, og har hatt diverse separatutstillinger etter dette. Hun har atelier på Tofte og i Oslo.

“When dawn breaks”, av Margrethe Leonore Solstad. Foto:Karoline Laabak
“When dawn breaks”, av Margrethe Leonore Solstad. Foto:Karoline Laabak

Solstad forteller at hun alltid har uttrykt seg kreativt, og at da hun hadde muligheten til å satse på sitt eget kunstnerskap, falt noe viktig på plass i livet hennes.

-Denne gangen synes jeg det var ekstra stas å få stille ut noen av de største maleriene mine, forteller Solstad.

Overveldende oppmøte

Det var mange som stilte opp til åpningen, og Røseth forteller at de ble overveldet av hvor mange som kom for å se på den flotte kunsten

-Det var et overveldende oppmøte, forteller Røseth til oslonytt.

-Vi regner med at det var nærmere 120 stk til stede. Det sto virkelig til forventningene. Vi holder åpent i påsken også, så alle som ønsker å komme og se er velkomne!

Det var mange verk som fikk oppmerksomhet under utstillingen, og Røseth forteller at hun solgte flere arbeider i serien hennes «Subtle Sea with curve 1-4», samt to av maleriene.

Utstillingen er åpen hele påsken, og Solstad forteller at hun er veldig fornøyd med at de får holde utstillingen akkurat her.

-At vi får lov til å holde en kunstutstilling på gamle veterinærhøgskolen er noe vi virkelig setter pris på. Det er en kjempeflott anledning til å være med på å fremme at dette området skal bli en hyggelig ny bydel der kulturaktiviteter også skal få lov å være med fra start, forteller hun.

Foto: Karoline Laabak
Foto: Karoline Laabak
Foto: Karoline Laabak
Foto: Karoline Laabak
Foto: Karoline Laabak
Foto: Karoline Laabak
Kunsten som ble stilt ut engasjerte mange, og førte til mange gode samtaler. Foto:Karoline Laabak.
Kunsten som ble stilt ut engasjerte mange, og førte til mange gode samtaler. Foto:Karoline Laabak.
Powered by Labrador CMS