Stolen cafe & bar, grunerløkka.
Stolen cafe & bar, grunerløkka.

Stolen Cafe & Bar sitt 22. år på Grünerløkka

Bente Nysted Lie (54) er så opptatt med å jobbe bak baren at hun glemte at det var hennes 22 år på Stolen Cafe & Bar.

Publisert Sist oppdatert

Bente Nysted Lie har drevet Stolen Cafe & Bar på Grünerløkka i 22 år. Stolen har fått sitt unike navn nettopp fordi at de har ulike type stoler i kafeen deres. Stolen Cafe ble stiftet 5. Januar 2001. På Stolen serveres kaffe, mat og alkohol.

Stolen har møtt på mange utfordringer under korona pandemien som alle andre kafeer på Grünerløkka. De har klart å jobbe seg gjennom disse utfordringene.

— Å følge korona tiltakene og restriksjoner var ikke kjempelett. Vi måtte vaske etter alle kunder, og alltid være to ansatte på jobb for både bestillinger og servering, uavhengig om det var travelt eller helt stille dag på jobb. Vi fikk høyere utgifter enn inntekter. Etter hvert måtte vi permittere ansatte, og da måtte jeg jobbe selv, sier Lie.

Lie sier at flere av kundene hennes har vært trofaste på Stolen siden 2001, noe som har hjulpet restauranten til å drive og holde åpent under pandemien. Stolen Cafe har veldig mange lokale kunder, men også kunder som kommer fra andre bydeler. Det som skiller Stolen fra andre konkurrenter, er at atmosfæren er så god at de blir som en stor familie. Kundene blir godt kjent med hverandre, og flere har blitt gode venner.

— Selv om pandemien begynner å ta slutt, er det fortsatt litt tøft. Lie mener det er vanskelig å finne god og stabil arbeidskraft, men nå har hun vært heldig og funnet gode ansatte som kan hjelpe henne med å bygge omsetningen. Lie har gode tilbud som gjør at det blir mye liv i kafeen, både i hverdagen og helgene.

Ikke vent på at andre skal drive stedet ditt

— Det var så klart mye mer liv før, men vi har klart å bygge opp ganske mye. Sommeren 2022 gjorde vi det veldig bra. Tallene begynner å komme seg opp igjen, forteller Lie.

Lie påstår at dersom man driver en virksomhet og har utfordringer, må personen som driver stedet jobbe mest. Dette for å unngå mye utgifter, men også for å finne en løsning på utfordringene raskest.

I disse 22 årene har Lie jobbet utrolig hardt for holde kafeen gående. Selv om Lie selv ikke er fra Grünerløkka, har hun masse kjærlighet for de lokale. Hun elsker det hun driver med, og den atmosfæren hun kan skapt for kundene. Nå ser Lie frem til det nye året og spesielt frem mot sommeren. Stolen Cafe er nok en gang klar til å ta av, men dersom det kommer noe i veien, er de også klare til å ta utfordringene på strak arm.


Powered by Labrador CMS