Foto: Privat

Styrke i mangfold

Cecilie og Carmen ønsker økt samhold blant minoritetskvinner i Gamle Oslo, nå tar de initiativet til å skape en kulturell kveld for å styrke felleskapet.

Publisert Sist oppdatert

De to engasjerte damene, Cecilie Lønn og Carmen Freire inviterer kvinner av alle slag til en kveld dedikert til å fremme samhold, kulturell forståelse og personlig styrke. Dette initiativet mener de skaper et trygt rom der kvinner med ulike bakgrunner kan samles og dele sine unike erfaringer. 

Lønn forteller at de legger vekt på å ha det koselig og behagelig sammen.

- Det blir samtaler og diskusjoner - og mye latter og moro. 

Hun forteller videre at ideen for arrangementet kommer fra at både hun og Freire har jobbet i mange år med minoritetskvinner og kvinner fra ulike land over hele verden. De har tidligere møtt mennesker som trengte hjelp og som har levd i utenforskap.

 Behov for å støtte hverandre

Carmen Freire har alltid interessert seg for å engasjere og støtte kvinner.

Freire forteller at en betydelig del av arrangementet fokuserer på muligheten til å dele erfaringer med andre kvinner som har opplevd både glede og utfordringer gjennom livet. I tillegg legges det vekt på å lære nye ting om seg selv og andre, samt styrke den personlige utviklingen som kvinne.

Videre forteller Freire at behovet er stort.

- Vi kommer til å gjøre dette flere ganger, da det er behov for å støtte noen i lokallaget og for å møte kultur på tvers, lære språk og ha det sosialt sammen. 

Arrangementet finner sted 25. januar på Deichman bibliotek på Tøyen. 

 

Ønsker å bringe kvinner nærmere hverandre

På Facebook-gruppen "Gamle Oslo Bydel", som annonserte arrangementet, skriver Lønn og Freire blant annet: "Feel the empowerment together with us! Let's stay together! We can get stronger and stronger!". Dette budskapet understreker kveldens formål med å inspirere og styrke kvinnene som deltar.

Lønn avslutter med å fortelle at damer fra alle verdens land er velkomne, inkludert norske damer.

Powered by Labrador CMS