Fullt på perrongen: De færreste kom seg frem i tide.
Fullt på perrongen: De færreste kom seg frem i tide.

- Transport-kaos i vinterland

Togene, bussene og trikkene sto stille. Det gjorde skolebarna også.

Publisert Sist oppdatert

Oslo våknet onsdag morgen til fult snøkaos. Innstillingene lot ikke vente på seg og køene ble bare lenger og lenger. Taxi-køene var lenger enn vanlig, og taxinæringen meldte om usedvanlig mange forespørsler fra kunder hele onsdag. Selv de faste kjøringene møtte på problemer.

Ledig taxi, men hvor lenge?
Ledig taxi, men hvor lenge?

"Situasjoner med slike ekstreme værforhold har skjedd før, men omfanget av gårsdagens snøfall var spesielt utfordrende og førte til en sjelden og ekstraordinær pågang" skriver Kristian Hvilen i Norges Taxi. 

Ankomstutfordringer

I likhet med de voksne som skulle på jobb, skulle også flere barn levers på skolen. Ifølge Kommunikasjonssjef Thor Erik Skarpen i Oslo Taxi, har de ansvar for ca 1500 elever og deres transport til skolen. 1000 av disse har faste sjåfører og faste ruter. 

Flere skolebarn i Gamle Oslo kom for sent til skolen onsdag. Rektor på Jordal Ungdomskole, Halvor Holm, forteller om ansatte og skoleelever som slet med å komme seg frem onsdag morgen. 

Instilt over hele linja
Instilt over hele linja

- Flere av våre ansatte rakk ikke morgenmøtet grunnet trafikkkaoset. Vi har heldigvis møte i god tid før undervisningen starter, så lærene var møtt opp når elevene kom. Bedre at morgenmøtet ikke gjennomføres, enn at lærene ikke rekker timen, sier Holm. 

Sikkerhet i førersetet

Skarpen forteller at sjåføren og passasjerenes sikkerhet er det viktigste for Oslo Taxi. Når det er barn innvolvert, gjerne flere i hver taxi, settes sikkerheten aller først. Han legger videre til at det er sjåførenes vurdering som tas i betraktning. Om de vurderer ruten som uforsvarlig grunnet værforhold, er det opp til sjåføren hva de gjør. 

Skolebarn og andre vil måtte regne med ytterligere reisevansker de neste dagene. Det blir nemlig mildvær og glatte veier, ifølge Yr.no.

Powered by Labrador CMS