FOTO:

Utekontakten Grünerløkka: Et givende arbeid

Utekontakten er et viktig tilbud fra oslo kommune, og utekontaktene arbeider på ungdommens premisser.

Publisert

Utekontakten er et tilbud til ungdom og driver forebyggende og oppsøkende arbeid. Utekontaktene kan gi deg støtte, følge opp i forhold til skole, gi veiledning og du kan snakke med de om alt. Synne Uddemo er leder for utekontakten Grünerløkka. Hun forklarer hvordan tilbudet er bygd opp.

En variert hverdag

– En hverdag for utekontakten inneholder veldig mange forskjellige ting. Hverdagen er ekstremt variert med mange ulike oppgaver hvor alt handler om å ivareta ungdommene, forteller Synne Uddemo til OsloNytt.

Arbeidet er fordelt mellom 40 % felting ute i gatene og møte ungdom, 40% individuell oppfølging og 20 % andre ting som samarbeidsmøter, dokumentering og admin-oppgaver.

– På lik linje med alle ansatte i seksjon for Forebyggende barne- og ungdomstjenester i Bydel Grünerløkka, er Utekontaktens arbeid viktig i det forebyggende arbeidet og for at ungdom kan møte trygge og kloke voksne som kan bistå dem med det de måtte trenge, forklarer Uddemo.

Gjensidig tillit

Utekontaktene skal være tilstede der ungdom oppholder seg i nærmiljøer. Målet til utekontakten er å komme i kontakt med de som i størst grad har behov for det. Kontakten med ungdom er basert på tillit.

– Utekontakten jobber på ungdommenes premisser som vil si at det er opp til ungdommene om de vil få støtte og hjelp fra utekontakten eller ikke, avslutter Uddemo.

Powered by Labrador CMS