Daglig leder på Hytta bar, Alhagie Jacobsen

Utelivet på Grünerløkka opplever stor nedgang: - Latterlig dårlig

På sommeren kryr det av mennesker i Thorvald Meyers Gates over 20 barer, men på vinteren har pipa en annen lyd.

Publisert

Thorvald Meyers Gate er hovedgaten på Grünerløkka og bydelens viktigste forretningsgate. Her strømmer folk til for å nyte god mat og drikke, men denne vinteren har vært tøff.

Inflasjon og dyr strøm gjør livet surt for barene

Inflasjon og høye strømpriser har gjort at folk har mindre penger å bruke til å hygge seg på byen. En av barene som har lagt merke til dette er Glød.

Daglig leder ved Glød, Stian Snøsen, sier at vinteren har gått ganske fint, men at den siste perioden har vært tøffere.

- Den siste perioden, og da spesielt den siste uken har vært latterlig dårlig, sier Snøsen. Han tilfører også at han i den siste perioden har gått ned sirka 30% i salgsinntekter.

Daglig leder på Glød, Stian Snøsen

Snøsen sier at utelivet på Grünerløkka er veldig sesongbasert og at flere folk er ute på sommeren, men at han til vanlig ikke sliter på vinteren.


Dyrere innkjøpspriser forverrer situasjonen

Krigen i Ukraina har ført til prishopp på norske dagligvarer og alkohol. Barer og restauranter på «Løkka» legger stor merke til prisøkningene. Stian Snøsen sier han bruker i snitt 30kr mere per vareseksjon, enn det som var normalt før. Dette resulterer til sirka 10 000kr ekstra i året på varebestillinger

- I tillegg til dette er det nesten umulig å få folk til å jobbe på tariffkontrakter. Etter koronaen var det vanskelig å få tak i folk, og folk vet hva de er verdt, sier Snøsen.

Tøffe tider for godt etablerte barer

Hytta Bar ligger sentralt på Thorvald Meyers Gate og er en av de mest etablerte barene på «Løkka». Også her legger de merke til de dårlige tidene.

På spørsmål om han legger merke til at det er mindre penger som brukes på byen, nikker daglig leder Alhagie Jacobsen anerkjennende.

Jacobsen gleder seg til sommeren kommer og uteserveringen kan begynne, og håper at solen vil lokke folk ut til baren.
Powered by Labrador CMS