Fotball

Hammer Kjelsen i forsvar

Vålerenga med årets første seier

Etter en 15 dagers lang treningsleir, tok Vålerenga imot Sarpsborg til treningskamp i Vallhall Arena. Kampen endte med en overlegen Enga-seier.

Publisert

Oppkjøringa til 2023-sesongen er godt i gang for Vålerenga, som allerede har spilt 2 kamper. Den første var i Marbella, hvor de spilte mot AGF Aarhus. Kampen endte med 1-1.

Den andre kampen ble spilt forrige fredag mot Sarpsborg, det endte opp med en liten målfest. Kampen ble naturligvis påvirket av mangel på kvalitet og kampform hos spillerne, og det var tydelig at spillerne var rustne.

— Det viktigste med disse kampene er for å få litt kamp i bena hos spillerne og måle hvor godt an spillerne ligger fysisk, forteller trener Fagermo til Oslonytt.

Nysigneringen, Ofkir, som kom fra Sandefjord i høst, noterte seg for en skåring. Det gjorde også Seedy Jatta og Henrik Bjørdal x2.

Dag Eilev Fagermo var imponert av det han så fra Ofkir i treningskampen.

— Det var en fin gjennomkjøring for Ofkir i dag. Han viser hva som bor i han, og vi kommer til å få fin nytte av han i sesongen som kommer. Han er hentet inn i stallen for å skåre mål og sette opp medspillere, og de viser han allerede i dag at han er veldig kapabel til.

Skal jobbe med kondisjon

Neste på programmet for Vålerenga er en ny treningsleir til Marbella fra 8 til18 Februar. Der skal de spille kamper mot både Malmø FF og NN.

— Vi skal prøve ut litt nye prøvespillere, noen fra utlandet og noen som vi kjenner fra før i eliteserien. Det blir 10 viktige dager der vi skal ha fokus på forskjellige ting, men spesielt på å få opp kondisjonen til gutta og jobbe med litt forskjellige spillfaser. Vi skal bygge opp det sosiale og gruppen skal bli bedre kjent med hverandre.

Eliteserien starter den 10 april for Vålerenga. Da skal de reise vestover til Sunnmøre og spille mot Aalesund. Første hjemmekampen blir søndag den 16. April mot Sarpsborg 08.

Powered by Labrador CMS