Foto: Christine Nordheim

Våren har kommet!

Med vintermånedene bak oss, står vi nå i vårens herlige måneder. Gamle Oslo forbedrer seg på å blomstre, og vårens ankomst bringer med seg en rekke arrangementer.

Publisert Sist oppdatert

Med varmere vær i vente, lover det mer utendørsaktiviteter og Gamle Oslos gater vil snart være fylt med farger og liv. Våren vil bringe frem en rekke aktiviteter og arrangementer for både store og små. Gamle Oslo byr på mange muligheter denne våren, slik at du kan nyte utendørslivet hver eneste dag. 

Allerede i mars finner vi en rekke arrangementer, som ikke minst er gratis. Det kan i tillegg være gøy å finne på noe utenom det normale i hverdagen. Er du glad i å strikke? Da er «Strikk og Drikk» 21. mars på Kampen Bistro et sosialt og gøyalt arrangement for deg, enten du er nybegynner eller en erfaren strikker som i tillegg liker i å ha noe godt i glasset.

Foto: Joachim Engelstad

 Japansk markering av våren

I april feirer vi våren for fullt når Kampen Vel arrangerer en japansk blomstringsfest utenfor Kampen kirke den 27. april. Dette vil gi oss en unik mulighet til å oppleve de vakreste japanske kirsebærtrærne i full blomst, og virkelig ønske våren velkommen. Det vil være en festlig markering av den japanske tradisjonen Hanami, hvor man sammen beundrer trærne, nyter japansk mat og musikk, og koser seg i godt selskap.

Blomsterfestivalen startet i vinteren 2021. Matti Lucie Arentz var en av de som arbeidet med Kampen Vel om å få til et bilfritt torg foran Kampen kirke. Arentz forteller at de jobbet i mange år får å få til dette. For å feire utførte de Hanami som er en type feiring de gjør i Japan.  

Arentz annonserte feiringen på Kampen Vel sin Facebook og forventet ikke det store engasjementet rundt dette. Første ordentlige feiring skjedde i April 2022.

- Innlegget fikk rundt 300 likes, men på selve festivalen kom det rundt 3000 mennesker. Det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt. 

Feiringen har blitt ekstremt populær på Kampen, og ser ut til at det blir like stort, hvis ikke større i år. Tidligere har de fått besøk av den Japanske ambassaden, japansk kor og japanske kunstnere. Arentz har allerede begynt å forberede årets arrangement, som per dags dato har 15.000 mennesker interesserte. 

Mai er siste måneden før sommeren, og om du har lyst til å fornye garderoben før sommeren, arrangerer Barcode Street Food et klesmarked 26. mai. Her kan du finne alt fra klær og interiør til smykker og mat. Alle varene er second-hand, så her kan du finne unike klesplagg og mer.

 Et unikt bosted på Vålerenga

Foto: Christine Nordheim

Cathrine Nordheim er en dedikert bruktmarked-fan. Hun har en sterk interesse for second-hand og er alltid oppdatert på når det er marked i Gamlebyen. Nordheim flyttet til Vålerenga september 2023, og siden den gang har hun prøvd å bli bedre kjent med denne delen av byen.

Så langt trives Nordheim svært godt og forteller at hun aldri har bodd på et sted med et så hyggelig miljø som Vålerenga.

 - Ikke tidligere har jeg bodd på denne delen av byen, selv om jeg har bodd i Oslo i 8 år. Dette er definitivt en av de hyggeligste stedene jeg har bodd med masse kultur, arrangementer og en avslappet atmosfære.

Powered by Labrador CMS