NYTER: Her sitter Ida (20) og Amalie (19) mens de venter på en kopp med kaffe og nyter vårsolen.

Vårsolen er endelig tilbake

Etter en lang mørketid, har solen endelig kommet tilbake. 

Publisert

Etter flere måneder med mørke og kulde, ønsker vårsolen oss endelig velkommen til en ny sesong fylt med lys, varme og energi. For mange er vårsolens tilbakekomst et stort savn av frisk luft og en påminnelse om lysere tider som ligger foran oss.

GODT BRØD: Kaféen tilbyr økologisk mat.

I hjertet av Grünerløkka møter jeg flere som er ute og nyter vårsolen. Amalie Hansen (19) og venninnen hennes Ida Gran (20) sitter utenfor den populære kafeen «Godt Brød», og venter på en kopp med kaffe.

– Jeg elsker at solen endelig har kommet tilbake, og at det er varmere i luften, sier Hansen mens hun smiler. 

Både Hansen og Gran har latt vinterjakkene bli hjemme, og sitter iført kåper og solbriller.

– Det er litt ekstra deilig å droppe den tjukke vinterjakka, og heller ta på seg noe lettere, forteller Gran.

Kommet for å bli

MIT DIREKTØR: Roar Skålin

Direktør for metrologisk institutt Roar Skålin hevder at vårsolen er kommet for å bli, og at vi kan legge fra oss vinterens kalde dager.

– Vinteren har jo vært litt ekstra kald i år, og det er rett og slett fordi det har vært endringer i atmosfæren, forteller Skålin.

Vårsolens ankomst markerer overgangen fra vinter til vår, og med det kommer en rekke positive effekter på både kropp og sinn. Den økte eksponeringen for sollys kan forbedre humøret, øke energinivåene og fremme generelt velvære hos mennesker.

– Det er klart mennesker blir litt ekstra hyggelige og imøtekommende når sola stikker frem. Været har en påvirkning på det mentale, sier Skålin med en positiv tone.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS