Dropp i Gjøviks sone underveis i tredje periode.

Viktig seier i opprykksstriden

Grüner tok med seg viktige poeng i jakten på tabelltopp. Samtidig sikret de seg en større luke ned til resten av utfordrerne i kampen om opprykk.

Publisert

Grüner 3 - 2 Gjøvik

Onsdag 17. januar tok Grüner i mot Gjøvik til toppkamp i førstedivisjon. Før kampstart hadde de to lagene henholdsvis 56 og 45 poeng. Det er de to høyest plasserte lagene ved sesongslutt som får lov til å spille kvalifisering til Elitehockey ligaen. Narvik toppet tabellen alene med 59 poeng før onsdagen kamp.

Kampens første periode startet intenst. Begge lag virket til tider litt preget av stundens alvor. Mot slutten av den første perioden satt Gjøviks Jonas Bergersen Bjerke inn 0-1 etter at pucken ble fri foran Grüners målvakt.

– Jeg føler egentlig at vi har ganske god kontroll på dem. Spesielt når vi spiller fem mot fem, sier matchvinner Eirik Solbrekken Lavik etter kampslutt.

Praktscoring

Det var i den andre perioden at kampen virkelig tok fyr.

Allerede 42 sekunder inn i perioden utlignet Grüner etter scoring fra Eirik Solbrekken Lavik, kampens store spiller.

Kun fem minutter senere satt den igjen for guttene fra løkka. Kristian Haraldsrud Larsen banket pucken opp i krysset etter fantastisk forarbeid av Christian Lillestøl Torrissen.

Utover i perioden utviklet kampen seg til å bli en fysisk tøff batalje. På tampen pådro Grüners Kevin Nilsen Berg seg matchstraff for en stygg takling bakfra.

Taklingen utløste en stor konfrontasjon mellom flere spiller fra begge lag, midt på isen.

Utvisnings-bonanza

Den tredje periodene startet i samme spor som den andre avsluttet. Mange tøffe nærkamper, og det ble delt ut hyppig med utvisninger, særlig til Grüner.

Etter drøyt to minutters spill i den siste og avgjørende perioden utlignet Gjøviks Jørgen Eide Engstrøm til 2-2. Dermed lå det an til et hektisk avslutningskvarter.

Utvisningene fortsatte å strømme på.

Grüner feirer 3-2 scoringen.

Men med kun syv minutter igjen på klokka satte Solbrekken Lavik inn 3-2 scoringen som senere skulle vise seg å bli kampavgjørende.

Karakter og ryggrad

Stian Semmerud har vanligvis ikke hovedansvar for laget på kampdag, men var nødt til det denne ettermiddagen. Hovedtreneren rakk ikke å komme i tide på grunn av det voldsomme snøværet.

En blid og fornøyd Semmerud som stilte til intervju etter kampslutt:

– Det er en krig hele veien, vi klarer å holde hodet kaldt på slutten. Vi pådrar oss altfor mange utvisninger, unødvendig. Dommeren kan vi diskutere, men vi får uansett altfor mange utvisninger. Men vi er veldig fornøyd med ar vi rir av det presset. Vi viser karakter og ryggrad, sier Semmerud.

Han ønsker ikke å rette for mye fokus på tabellen, og er tydelig på at laget kommer til å fokusere på en kamp om gangen i tiden fremover.

- Vi må gjøre vår greie i hver eneste kamp, for å gjøre oss klare til det som eventuelt kommer i enden. Vi er selvsagt fornøyd med tabellsituasjonen slik den er nå, men det viktigste for oss nå er hvordan vi fremstår i de kommende kampene, sier han.

Eirik Solbrekken Lavik var også fornøyd med prestasjonen etter kampslutt:

– Det føles deilig. Nå kan vi fortsette med å ta en kamp av gangen. Målet vårt er å ende så høyt som mulig opp på tabellen, sier Solbrekken Lavik.

Med denne seieren er Grüner oppe på like mange poeng som Narvik. Gjøvik følger fortsatt nærmest disse, fjorten poeng bak.