Filmanmeldelse

Vega Scene byr på sensasjonelle filmer som ikke vises på de store kino gigantene i Oslo.

Vondt og vakkert på samme tid

"Close", En film som innledningsvis fyller hjertet ditt med varme, før en til slutt forlater kinosalen i fysisk smerte og kjærlighetssorg.

Publisert Sist oppdatert

Vega Scene er kanskje Oslos «it» scene for indiefilm og teater, og gir oss som publikum muligheten til å oppdage filmer og teater som ligger i undergrunn av de store satsningene i Hollywood. For øyeblikket vises filmen «Close» her, en av de beste filmene jeg har sett på lenge.

Filmen handler om to tenåringsgutter, Leo og Remi og deres hengivende vennskap til hverandre. De henger sammen hver dag og sover sammen hver natt over sommeren. Men når skolen begynner igjen og de blir beskyldt av medelever for å være mer enn venner, ønsker Leo å distansere seg fra Remi.

"Close" skildrer den uskyldige barndommen, som erstattes av vanskeligheten i det å finne sin plass når man plutselig blir ungdom. Det er et stykke kunst man kjenner i alle deler av kroppen, en film som treffer deg hardt i både hjertet og sjelen.

Remi (Gustav De Waele) og Leo (Eden Dambrine)

Filmen byr på en enestående scenografi og fantastisk bruk av belysning og kameravinkler, virkemidler som forteller historien på en formidabel måte i seg selv!

Med tungen rett i munnen gir regissør Lukas Dohnt oss lange stillheter som nærmest ligger på bristepunktet i de smertefulle scenene, hvor vi som publikum «tvinges» til å kjenne på den underliggende smerten som ligger hos karakteren.

I «Close», forteller den langtrekkende stillheten mer enn tusen ord. Et selvsikkert valg, og i min mening en genistrek av Dohnt .

Jeg undres over hva slags magi Lukas Dohnt og medmanusforfatter, Angelo Tjissen har utført når det kommer til utplukking av rollesettingen. Det er rett og slett et eksepsjonelt cast!

Det er spesielt uunngåelig å ikke bemerke seg kjemien mellom de unge guttene som spilles av Eden Dambrine og Gustav De Waele, som begge byr på et skuespill i verdensklasse.
Noe som imponerer i aller høyeste grad i og med dette er første gang de begge er å se på storskjerm.

Med et berørt hjerte etter årets sterkeste film opplevelse, vil jeg anbefale alle og enhver å ta turen til Vega Scene, og oppleve «Close» på nært hold.

Powered by Labrador CMS